Nye kolleger i politikredsene

Det er altid glædeligt, når vi i DS er med til at udvide arbejdsmarkedet for socialrådgivere. Det er tilfældet i Politiet.

Det er altid glædeligt, når vi i DS er med til at udvide arbejdsmarkedet for socialrådgivere, og der opstår nye arbejdspladser for socialrådgivere.

Den gode nyhed for socialrådgiverne i staten er derfor også, at I har fået en ny gruppe kolleger: Forebyggere i Politiet.

Der er bevilget ansættelse af 25 medarbejdere i Politiets kredse. Stillingerne kan besættes med forskellige profiler som f.eks. pædagoger, lærere og selvfølgelig også socialrådgivere. Indtil videre er der en overvægt af socialrådgivere.

Stillingerne er under besættelse og de første Forebyggere starter i politikredsene den 1. februar 2018.

Forebyggerne skal bidrage til politiets arbejde med at skabe tryghed, forebygge og bekæmpe kriminalitet. Stillingerne er oprettet som led i Justitsministeriets udspil ”Trygheden tilbage i gaderne – 12 initiativer” og der ansættes 25 nye civile medarbejdere til det forebyggende arbejde i særligt udsatte boligområder.

Politiets nye forebyggere skal medvirke til, at politiet på gadeplan kan få skabt den nødvendige kontakt til såvel de unge, som enten er kriminalitetstruede eller allerede inddraget i kriminalitet, som til det omgivende samfund og de ressourcer, som herfra kan sættes ind i kampen mod utryghed.

De civile medarbejdere indgår i lokale forebyggelsesteams sammen med lokale politifolk og tager del i det opsøgende og relationsbyggende arbejde med unge. Dertil understøtter medarbejderne samarbejdet med lokale samarbejdspartnere som skoler, kommuner, klubber, lokale beboere m.v.