Leder – Region Syd

Læs regionformand Anne Jørgensens leder til nyhedsbrevet sendt ud til alle kommunalt og regionalt ansatte tillidsvalgte i Region Syd den 28. november 2018.

I Syd har vi inden for den sidste uge haft vores 4 TR-møder i vores TR-fora.
Dejligt at I som TR deltager så aktivt i de temaer, vi dagsordensætter efter jeres ønsker.

Her i efteråret har vi haft temaerne:

  • Åbne lønforhandlinger
  • Arbejdstidsregler

Nogen af jer har haft om det i TR-uddannelsen, men det er jo vigtigt at I hele tiden bringes a jour med de seneste ændringer efter OK18.

Det er så vigtigt, at I kan oplyse jeres kollegaer og ledere om vores overenskomst. Rigtig mange kender ikke reglerne. Det er så vigtigt, at I oplyser dem om de vigtigste aftaler.

Særligt forskellen på flekstid og overarbejdsregler giver problemer.
Det er vigtigt, at man kun arbejder 37 timer om ugen – så ved alle, hvor meget arbejde man kan få for 37 timer om ugen.

Det er vigtigt at tage samtalerne i klubben og lave aftaler, der passer godt på hinanden. Socialrådgivere er forskellige, og det skal der gerne være plads til på en arbejdsplads. Men hvis nogle arbejder rigtig meget over, så presser de indirekte deres kollegaer til også at yde mere.
Ledelsen sammenligner jo jeres resultater, og måske tror de, at de, der arbejder over, kan nå det på de 37 timer.

Husk at det er overenskomstbrud at arbejde gratis! Ledelsen har pligt til at sikre, at arbejdet tilrettelægges så overenskomsten overholdes. Så når max plus timer på fleks er nået, skal der findes andre løsninger. Husk at konsulenterne i Region Syd er klar til at hjælpe og støtte jer i at kunne finde andre løsninger.

Jeg håber, at I alle vil lægge de nye TR- møde datoer ind i kalenderen, for hvad med de af jer, der ikke har deltaget i de sidste TR-møder, hvordan får I den nye viden de andre fik på møderne?

Rigtig god december til jer.