Leder: Arbejdsmiljøindsatsen skydes i gang med kampagne

Læs regionformand Anne Jørgensens leder til nyhedsbrevet sendt ud til alle kommunalt og regionalt ansatte tillidsvalgte i Region Syd den 2. oktober 2019.

Endelig sker der noget. Vi har ventet siden Repræsentantskabet sidste år i november vedtog resolutionen om en ekstra indsats på arbejdsmiljøet.

Her i oktober kommer en kampagne, der er rettet internt i DS til alle medlemmer.

Jeg vil bede jer som TR og AMiR, om at få jeres kollegaer til aktivt at deltage i kampagnen og fortælle om deres arbejdsmiljø, så vi får både gode og knap så gode historier frem om arbejdsmiljø, og få dem til at turde blande sig i debatten. Vi håber også på mange kreative forslag til forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer.
Folk behøver ikke at stå frem med navn, da det kan være meget udleverende og grænseoverskridende for den enkelte, men deres historie kan være vigtig.

Efterfølgende vil der på 20 arbejdspladser blive igangsat et projekt fra januar til november, hvor der skal laves udviklingsarbejde i samarbejdet mellem TR, leder og AMiR med støtte fra DS. Målet er at få brugbare værktøjer til både forebyggelse og løsning af forskellige problemer i arbejdsmiljøarbejdet.
Både regionsbestyrelsesmedlemmer og hovedbestyrelsesmedlemmer vil gerne aktivt ud på arbejdspladserne og deltage i arbejdet sammen med jer og DS-konsulenterne.

Vi fortsætter selvfølgelig vores almindelige arbejde med arbejdsmiljø på de arbejdspladser, der har brug for det, som vi hele tiden gør. Målet er at komme tidligere ind med mere forebyggende indsatser, så vi undgår brandslukning på arbejdspladser med meget alvorlige belastninger, sygemeldinger, stort personalegennemtræk m.m.
Vi skal reagere på de tidlige signaler om, at der er noget galt, og kollektivt løse de strukturelle problemer, der rammer individuelt. Derfor har vi brug for sammenhold og stærke klubber.

I vil løbende få informationer om kampagnen og arbejdsmiljøarbejdet.

Jeg ved, at mange er jer tager aktiv del i budgetforhandlingerne med høringsskrivelser og dialog med jeres lokale politikere. Mange steder er det store besparelser ,der er varslet, så det er et godt og vigtigt arbejde I laver. Husk, at I kan få sparring af vores konsulenter og mig.

Bedste hilsner
Anne Jørgensen
Regionsformand