Inspiration fra ”Deltagereffekten” – “Forstå kollegerne – Lyt og find kollegernes skjulte ressourcer”

Som den fjerde konsulent i runden på at anmelde Deltager Effektens indhold har jeg kastet mig over kapitel 3, der omhandler emnet: ”Forstå kollegerne – Lyt og find kollegernes skjulte ressourcer”.

Vil du være en endnu dygtigere TR, så kan du med fordel læse kapitlet og finde nogle værktøjer til at få afdækket de forskellige ressourcer, som dine kolleger besidder.

Jeg forstiller mig, at der kan være nogle TR’er, der tænker – ”Hallo jeg er uddannet socialrådgiver og arbejder dagligt med at finde borgerens ressourcer, hvorfor skal jeg så have redskaber til at få afdækket mine kollegaers ressourcer? Hvor svært kan det være?”.

Det kan være svært! – Flere eksempler viser, at vi tror, vi kender hinanden, men ved hjælp af værktøjerne i kapitel 3 finder man flere ressourcer og værdier, som man ikke var klar over. Som TR er det vigtig at få skabt relationer til dine kolleger, også dem du ikke kender fra dit daglige arbejde. Du har som TR brug for relationen, og du vil stå meget stærkere, når du kender dine kollegers værdier, interesser og ressourcer.
Når du har kortlagt interesser og ressourcer blandt dine kolleger, kan du bedre planlægge, hvilken retning du skal fokusere arbejdet hen imod.

Det er vigtigt at kende sine kolleger særdeles godt – hvad er de optaget af? – med andre ord, hvad er bredt delt og dybt følt på vores arbejdsplads?  Nogle af jer har mødt vores ”Hverdagsundersøgelse”, som vi har trykt på små kort således, at de nemt og hurtigt kan udfyldes og bruges til at få overblikket over, hvilke emner der optager kollegerne. Som TR er du afhængig af at vide, hvad der fylder og hvad der skal kæmpes for på netop jeres arbejdsplads.

Vellykket organisering handler om at udveksle interesser og ressourcer- rigtig god læselyst til jer.

Med venlig hilsen
Randi Bjørn
Konsulent