Hvad med de nyuddannede kolleger i overgangsperioden til ny ferieregler?

Har I fået nyuddannede kolleger i 2019, kan de have ret til at ”trække” indefrosne feriedage ud af fonden for tilgodehavende feriemidler til brug for sommerferien 2020. Hvis lovgiver ikke havde lavet denne særregel, ville en nyuddannet ansat i 2019 i værste fald vente helt til samtidighedsferien starter (1.9.2020) på at kunne begynde at opspare feriedage til brug for ferie med løn.

I overgangsordningen for den nye ferielov er der åbnet for, at nye på arbejdsmarkedet kan afholde op til 8,3 fondsferiedage for “indefrosne midler” i perioden 1. maj til 30. september 2020. Dette gælder dog kun for de nye medarbejdere, der optjener feriedage til indefrysning fra 1. september til 31. december 2019 og har optjent mindre end 8,4 feriedage (eller ingen feriedage) til afholdelse i perioden 1. maj til 30. september 2020. 6. ferieuge/særlige feriedage er ikke behandlet her!!

Medlemmer, som ønsker at anvende fondsferiedage, skal ansøge direkte hos fonden om udbetaling af fondsferiedage. Beskæftigelsesministeriet har endnu ikke udfærdiget nærmere regler om den ansattes ansøgning og ansøgningsfrist.

Se skematisk fremstilling her på hjemmesiden eller kontakt din konsulent.