Her er højdepunkterne fra REP18

Ny ledelse, ny politisk topprioritet, flere penge i strejkekassen og fejring af fagets kritiske røster. Her får du et hurtigt overblik over weekendens repræsentantskabsmøde i Dansk Socialrådgiverforening.

Her er højdepunkterne fra REP18

Foto: Palle Skov

Omkring 100 socialrådgivere var i weekenden samlet til repræsentantskabsmøde i Aarhus, hvor linjen for de næste to år i Dansk Socialrådgiverforening blev lagt. Lørdag skiftede formandsposten officielt, og Mads Bilstrup tog over fra Majbrit Berlau, der fra 1. januar bliver en ud af seks næstformænd i fagbevægelsens nye hovedorganisation, FH. Også det nye forretningsudvalg og hovedbestyrelsen tiltrådte lørdag.

Se hele den nye politiske ledelse

Bedre arbejdsmiljøet og flere penge i strejkekassen

En af de vigtigste beslutninger, der blev truffet på repræsentantskabsmødet, var, at socialrådgivernes arbejdsmiljø skal være DS’ topprioritet i de kommende år. Det skete med vedtagelse af resolutionen ’Mere fag og arbejdsglæde’, som du kan læse mere om her.

Ovenpå det dramatiske forløb under OK18 i foråret besluttede repræsentantskabsmødet også at ruste DS til kommende konflikter ved at polstre strejkekassen med 20 kroner mere om måneden per medlem. Læs mere om det her.

Hæder til kritisk forening og opråb om lovbrud

Traditionen tro uddelte Majbrit Berlau Den Gyldne Socialrådgiver. Den gik i år til tillidsrepræsentant Nadia Priis Ludvigsen, som i 2017 sendte et brev direkte til direktionen i Stevns Kommune, hvor hver kollega i børne- og familieafdelingen beskrev, at de på grund af arbejdspresset hverken kunne lave godt socialfagligt arbejde eller overholde lovens tidsfrister. Læs mere om Nadia Priis Ludvigsens arbejde med at forbedre forholdene for medarbejdere og borgere i Stevns Kommune.

Der er brug for en diskussion af de konkrete rammer for socialrådgivernes arbejde på de enkelte arbejdspladser, men også af de strukturelle rammer, som socialrådgiverne arbejder under. Derfor var det i år Foreningen til fremme af kritisk socialt arbejde, der modtog Dansk Socialrådgiverforenings Jubilæumslegat. Læs mere om det her.

Brug for kompetenceudvikling og styrkede uddannelser

Sidst med ikke mindst vedtog repræsentantskabsmødet fire udtalelser, som du kan læse her

» Færre hjemløse kræver en sammenhængende strategi med billigere boliger

» Socialrådgiverne siger fra over for de mange stramninger på udlændingeområdet

» Kompetenceudvikling er en faglig nødvendighed – ikke et medarbejdergode

» Der er behov for at styrke uddannelserne