Helhedsorienteret indsats for udsatte borgere – vær på forkant

Regeringens nye udspil ’Sammen med borgeren’ kan få vidtrækkende betydning for kommunernes arbejde med udsatte borgere.

Regeringen har offentliggjort et udspil ’Sammen med borgeren’, der rummer mange af de principper, som DS har arbejdet for at udbrede de seneste år. Udspillet handler bl.a. om én plan, én udredning, én klageadgang, beslutningskompetence til rehabiliteringsteamet samt et oplæg til forhandling mellem regeringen og KL om koordinerende sagsbehandlere. Læs mere i DS’ nyhedsbrev.

Grib muligheden

DS’ formand Majbrit Berlau opfordrer til, at man lokalt griber muligheden for at få indflydelse. F.eks. ved at sætte fokus på, hvordan den koordinerende sagsbehandler fungerer i dag, og hvordan funktionen ideelt set bør være i fremtiden. Vi ved, at et lavt sagstal er en forudsætning – men et lavt sagstal kan ikke stå alene – hvad mere skal der til? Tag en drøftelse i klubben eller på et personalemøde, og send jeres ideer til ledelsen eller drøft dem i MED-udvalget.

Nogle kommuner er allerede i gang med Én plan, idet loven herom trådte i kraft i sommer. Loven lægger op til, at det er frivilligt for kommunerne at arbejde med Én plan-konceptet. Med det nye udspil forventes det, at Én plan bliver et redskab for alle kommuner. Hvis I endnu ikke har indført Én plan i jeres kommune, så kan det være en rigtig god idé at tage et initiativ som medarbejdergruppe, drøfte muligheden og give jeres ideer videre til ledelsen og dermed få indflydelse på rammerne for jeres arbejde. Hvis I allerede er i gang med at virkeliggøre den nye lov på jeres arbejdsplads og har konkrete erfaringer med, hvad der virker og ikke virker i arbejdet med Én plan, så skriv til DS-konsulent Mette Laurberg Jensen på mlj@socialraadgiverne.dk – så kan jeres erfaringer komme med i DS’ videre politiske lobbyarbejde.