LEDER: Tak for tilliden!

"Bedre arbejdsvilkår og ordentlige betingelser for det sociale arbejde har været omdrejningspunktet for mit arbejde i DS de seneste 20 år."

LEDER: Tak for tilliden!

Foto: Lisbeth Holten

At sikre bedre arbejdsvilkår og ordentlige betingelser for det sociale arbejde. Det har været omdrejningspunktet for mit arbejde de seneste 20 år, hvor jeg har talt socialrådgivernes sag som fællestillidsrepræsentant, siden regionsformand og formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Det har været et privilegie uden lige at stå i spidsen for Danmarks vigtigste faggruppe. Et arbejde, som er tæt forbundet til socialpolitik og kampen for en bedre støtte til samfundets sårbare mennesker.

Når jeg kigger tilbage på de seneste fire år som formand, er jeg særligt stolt over, hvordan det er lykkedes os at efterlade nogle meget tydelige socialrådgiver-aftryk i Barnets Lov med to socialrådgivere på svære sager. Og i Lov om helhedsorienteret indsats (HOI), som skal sikre sammenhæng i sårbare borgeres forløb på tværs af beskæftigelses-, sundheds- og socialområdet. To vigtige og brede politiske aftaler.

Jeg er også stolt over at have ført vores organisation og faglige fællesskab godt igennem coronapandemien. Alt sammen har kun været muligt ved at løfte i flok.

Det er selvfølgelig vemodigt, at jeg om to uger forlader verdens bedste job som socialrådgivernes formand. Men det er også med en stor tillid til Signe Færch, der tager stafetten videre, og med respekt for medlemmerne, som har talt.

Jeg videregiver en fagforening i topform efter et solidt strategiarbejde, som det har været vigtigt for mig at begynde. En strategi som ruster DS i en tid, hvor fagbevægelsen er under pres. En moderne fagforening skal være der for medlemmerne i alle arbejdslivets faser begyndende på studiet. Det arbejde fortsætter Signe sammen med den nye hovedbestyrelse. Jeg ved, at hun vil gøre det rigtig godt som formand, stolt socialrådgiver og repræsentant for faget.

For mig har det været en ære, tak for tilliden!