Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Mentorprojekt for nye tillidsrepræsentanter

DS-Region Syd har besluttet at igangsætte et mentorprojekt, der skal afsøge nye måder at understøtte og fastholde nye tillidsrepræsentanter.

05.10.2022

Skal du drikke kaffe med din kollega, som er ny i faget?

Byd din nyuddannede kollega i første job velkommen med en kop kaffe i den nye DS-kop, der er lavet til vores kolleger, som er nye i faget.

05.10.2022

Introduktions- og mentorforløb der virker

Se de bedste tips til at skabe effektive introduktionsforløb for nyansatte socialrådgivere i den nye animationsfilm fra KL og DS’ fælles projekt ’Nøglen til en god start’.

05.10.2022

Nye tillidsvalgte siden sidst

Nye tillidsvalgte i Region Syd - valgt i perioden 1. september - 1. oktober 2022.

05.10.2022

Temperatursænkning som følge af energikrisen

Regeringen, KL og Danske Regioner har aftalt at anbefale, at temperaturen sænkes til 19 grader i offentlige kontorbygninger, og i øvrigt spare på energien.

05.10.2022

Søg SPARK om konsulentbistand til arbejdsmiljøudfordringer

SPARK står for ’Samarbejde om Psykisk Arbejdsmiljø i Kommunerne’ og er KL og Forhandlingsfællesskabets tilbud om støtte til trio’er og MED-udvalg i kommunerne.

05.10.2022

”Måske er den sag lige præcis dén, man ikke skulle have ladet vente.”

Som fællestillidsrepræsentant i Hovedstadens Psykiatri var Susanne Post Nexø med til at sende et opråb til politikerne i hovedstaden og på Christiansborg. Hun er bekymret over stadig flere henvisninger til psykiatrien, mens pengene ikke følger med.

04.10.2022

Tre socialrådgivere udtaler sig om, hvordan de ­oplever manglen på ­socialrådgivere

Vi har spurgt DS’ fælles­tillidsrepræsenter i tre af ­Danmarks store byer, ­hvordan de ­oplever manglen på ­socialrådgivere – hvad det betyder for arbejdsmiljøet, og hvordan de håndterer det.

04.10.2022

Mit yndlingsord: Arbejdsmiljø

Af Hanne Charlotte Nordgren Peglau, socialrådgiver og tillidsrepræsentant, Borgercenter Handicap (børn), Københavns Kommune

04.10.2022

Når sagsakter bliver læst som livshistorier

Som mennesker bliver vi til i de fortællinger, vi og andre ­fortæller om os selv. Har man som barn været anbragt, mangler man de vigtige livsvidner, som ens forældre, søskende og andre stabile relationer udgør, siger antropolog Mette Larsen. Hun er aktuel med en bog om at skrive om de svære ting med blik for, hvordan teksten læses af dem, man skriver om.

04.10.2022

Mangel på socialrådgivere – Eksperter advarer: Vi er på vej mod en velfærdskrise

I 2030 kommer vi til at mangle cirka 35.600 velfærdsmedarbejdere, herunder mellem 3.500 og 5.000 socialrådgivere, hvis udviklingen fortsætter. Det vil unægteligt komme til at gå ud over kvaliteten i den offentlige service. Vi risikerer at ende i en decideret velfærdskrise, hvis der ikke bliver rettet op på finansieringen af velfærdsuddannelserne og løn- og arbejdsvilkårene i det offentlige, advarer flere eksperter.

04.10.2022

DEBAT: Vores fag er en skygge af den hjælpekunst, det var engang

Socialrådgivernes vilje og evne til at gøre en positiv forskel er kommet under voldsomt pres.

04.10.2022