Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Se billederne: Socialrådgiverne demonstrerede for store bededag

Mere end 400 socialrådgivere var mødt op på Christiansborg Slotsplads, hvor op mod 50.000 danskere demonstrerede for at bevare store bededag. Her kan du se nogle af de bedste billeder fra dagen.

07.02.2023

Busser til demonstrationen ‘Bevar store bededag’ 5/2

Der er ved at blive arrangeret gratis busser fra hele landet til demonstrationen i København. Her samler vi al information om busserne og opdaterer løbende, når vi får mere information fra de FH-sektioner, der står for busserne.

26.01.2023

Vær med i kampen for store bededag

Dansk Socialrådgiverforening arbejder for at bevare store bededag, fordi regeringens plan er et uhørt angreb på vores overenskomst og rettigheder. Samtidig er vi socialrådgivere den næstmest stressede faggrupper, så vi har brug for fridage til at lade op. Se her, hvordan du kan være med i kampagnen for at bevare store bededag.

25.01.2023

Fyraftensmøder: Beskæftigelsesindsatsen nu og i fremtiden

Dansk Socialrådgiverforenings forkvinde, Signe Færch, tager rundt i hele landet for at indsamle socialrådgivernes visioner for et nyt beskæftigelsessystem.

25.01.2023

Socialrådgivere får pris for utrættelig kamp for ligeløn

Tre socialrådgivere hædres med ”Den Gyldne Socialrådgiver 2022” for at sætte fokus på lønforskellene mellem kvindedominerede og mandsdominerede fag med samme længde uddannelse og kæmpe for en større anerkendelse af socialrådgivernes arbejde.

19.12.2022

Refleksion: ”Vi skal have styrken, selvtilliden og selvværdet til at sige fra”

Roar Mohammed Johansen er socialrådgiver og afgående hoved­bestyrelsesmedlem.

19.12.2022

PRAKSISKLUMMEN: Mit julehåb er, at vi bliver ved med at prøve

"Jeg ser så mange socialrådgivere gøre alt, hvad de kan for at gøre det, vi gør, logisk, forståeligt og menneskeligt. Mit julehåb er, at vi bliver ved med at prøve - også overfor dem, der larmer eller bider lidt af os."

19.12.2022

”Jeg har lyst til at rive mig i håret over den desperation, jeg møder”

Socialrådgiver og tillidsrepræsentant Rosemaria Bøgsted og hendes kolleger på Ydelsescenter i Aalborg møder fortvivlede borgere, som er økonomisk pressede under den historisk høje inflation – et pres, som også gør det sociale arbejde sværere. I andre kommuner arbejder socialrådgiverne også hårdt for at sikre børnefamilier mad på bordet eller forebygge, at borgere bliver sat på gaden. Samtidig har socialrådgiverne i en periode skullet navigere i en uklar retstilstand om enkeltydelser og varmehjælp.

19.12.2022

”Når virkeligheden er vild, så må vi også gå vildt til den”

Der er brug for ro til at reflektere i socialt arbejde, ellers kan vi ikke løse de ”vilde problemer.” Det er hovedpointen i Leif Tøfting Kongsgaards ph.d.- afhandling om faglig refleksiv praksis med afsæt i jobcentrene.

19.12.2022

Mit hadeord: Robust

Af Caroline Palbo, socialrådgiver og behandler, Rusmiddelbehandling, Københavns Kommune

19.12.2022

“Vi skal alle være stolte socialrådgivere”

Da Signe Færch som barn så, hvor hårdt et arbejdsliv hendes mor havde som socialrådgiver, besluttede hun selv at gå en anden vej. Alligevel endte hun med at uddanne sig til socialrådgiver og har fundet ud af, at faget er mere livsbekræftende end hårdt. Men det kræver de rette rammer, og dem vil hun nu som forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening kæmpe for, at alle socialrådgivere får.

19.12.2022

Guiden: Supervision giver langtidsholdbare medarbejdere

Supervision er helt afgørende for socialrådgivere, hvis de skal holde til jobbet og udvikle sig som fagpersoner. Alt for mange steder er supervision dog afløst af sparring på enkeltsager, siger cand.psych. Benedicte Schilling.

19.12.2022