Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Mit hadeord: Effektiv­i­sering

Af Anja Carlsen, socialrådgiver i Den Sociale Døgnvagt i København.

17.05.2022

REGIONSLEDER: Endelig bliver urimelige forhold taget alvorligt

"Den forebyggende indsats er minimal under de her forudsætninger."

17.05.2022

Beredskab sikrer en god modtagelse af ukrainske flygtninge

Vi hørte skud og brag, men vi oplevede ikke selv krigen. Vores mor tiggede os om at tage væk fra Ukraine til et sikkert sted, fortæller søstrene Ruzanna og Susanna Mailian. De er to blandt tusindvis af ukrainere, som er flygtet. Nu bor de i Roskilde, hvor socialrådgiver Anja Lund har været med til at tage imod dem. Krigen i Ukraine har skabt travlhed. Anja Lund beskriver det som en heftig tid, der også er god energi i.

17.05.2022

Børn af forældre med mindre end 10 års skolegang har større risiko for at dø unge

Der er en klar sammenhæng mellem at have forældre med en kort uddannelse og mængden af de belastninger, børn oplever i barndommen. Det giver øget risiko for, at børnene dør tidligt i voksenlivet. Det viser et nyt studie, som forsker Leonie K. Elsenburg har stået i spidsen for.

17.05.2022

Guiden: Bliv klogere på dine ferie-rettigheder

Hvor meget ferie har du ret til, hvordan optjener du den, og hvornår kan du holde den? Få styr på dine rettigheder i forbindelse med ferie. Vi uider dig til et overblik.

17.05.2022

Kriminalitet og psykisk sygdom præger personer på kanten af arbejdsmarkedet

I denne analyse ser vi nærmere på de cirka 82.000 personer, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Ved hjælp af en række karakteristika inddeles gruppen i seks klynger. Klyngerne kan give os vigtig viden om, hvordan flere af dem kan komme i job.

17.05.2022

FORSKEREN: Ukrainske flygtninges vej til job kan være lang

Selv om kvinderne, som er flygtet fra krigen i Ukraine, vil have lettere ved at finde arbejde end tidligere flygtninge, advarer forskningsprofessor Jakob Nielsen Arendt fra Rockwool ­Fonden mod at skrue forventningerne for højt op. Fra flere ­sider er der ellers store forventninger til, at de ukrainske kvinder, som er flygtet fra krigen, udgør en stor arbejdskraftreserve.

17.05.2022

DEBAT: Nej til FH’s udmelding om forsvarsforbehold

"Det sociale arbejde har en lang historie, når det kommer til anti-militarisme og ikke-voldelig konfliktløsning..

17.05.2022

MIT ARGUMENT: Invester i handicap­området!

Af Sandra Krebs-Hille, socialrådgiver og adjunkt på Københavns Professionshøjskole, socialrådgiveruddannelsen, kandidat i familieterapi og systemisk praksis

17.05.2022

Fire socialrådgivere om udfordringer under flygtningekrisen

Hvad er status på situationen, og hvad oplever du som den største udfordring i arbejdet med at tage imod de ukrainske flygtninge? Det har vi spurgt fire socialrådgivere om.

17.05.2022

JURA: Alle har ret til en bisidder

Bestemmelsen om retten til at lade sig bistå findes i forvaltningslovens § 8 og følger herudover af et almindeligt princip om, at den, der kommer i forbindelse med den offentlige forvaltning, normalt kan lade sig repræsentere eller bistå af andre. Derfor gælder retten til at lade sig bistå i alle situationer, hvor en borger er i kontakt med en offentlig myndighed.

17.05.2022

Refleksion: ”Det giver mening at styrke en i forvejen god relation”

Sanne Hedegaard er socialrådgiver, tillids­repræsentant og netværksrådgiver i ­Specialgruppen for Børn og Unge, Aalborg Kommune.

17.05.2022