Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Vigtig aftale indgået på socialområdet

I sidste uge indgik alle partier i Folketinget en aftale på socialområdet. Der er mange gode og vigtige initiativer for rigtigt mange af de borgere, som socialrådgivere hjælper hver dag.

03.12.2020

Har du ret til at holde fri i julen?

Mange af os forventer, at vi har ret til at holde fri juleaftensdag og nytårsaftensdag, men det er ikke altid tilfældet.

03.12.2020

Spar mange penge på julegaver med PlusKortet

Som medlem af Dansk Socialrådgiverforening har du adgang til en lang række kontante rabatter og fordele i mere end 1.300 butikker og webshops landet over. Vores samarbejdspartner PlusKort har her samlet lidt inspiration til, hvor du kan få rabat på julegaverne.

03.12.2020

Retningen er sat for de næste fire år

Repræsentantskabsmødet har vedtaget, at DS de næste fire år skal arbejde for en styrkelse af professionen, bedre vilkår for det sociale arbejde, stærkere fællesskaber blandt socialrådgiverne og en god medlemsoplevelse.

21.11.2020

Socialrådgivere får pris for lang og sej kamp for et bedre arbejdsmiljø

Annette Møller Hammerum og Karen Møller, som er henholdsvis tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant for socialrådgiverne i børne- og familieafdelingen i Norddjurs Kommune, hædres med prisen Den Gyldne Socialrådgiver for deres vedholdende indsats for at forbedre arbejdsmiljøet og få nedbragt et sagstal, som var dobbelt så højt, som Dansk Socialrådgiverforening anbefaler.

21.11.2020

Socialrådgiver hædres med DS’ Jubilæumslegat for at styrke børnesamtalen

Socialrådgiver Tommy Vitcetz har netop modtaget Dansk Socialrådgiverforenings Jubilæumslegat for sit arbejde med at udvikle et digitalt redskab til børnesamtalen, som gør barnet til en aktiv fortæller og dermed styrker barnets perspektiv.

21.11.2020

Tak til Anne Jørgensen for 20 år i DS

Mads Bilstrup sluttede Repræsentantskabsmødet 2020 med at takke Anne Jørgensen for de 20 år, hun har bidraget til DS' udvikling. Hun giver nu posten som formand for DS' Region Syd videre til Mie Vode Moll.

21.11.2020

Kontingentet stiger med 12 kroner over to år

Efter otte år med et fastfrosset driftskontingent har Repræsentantskabet besluttet at hæve kontingentet med en halv pris- og lønfremskrivning for at kunne dække stigende udgifter som følge af de generelle pris- og lønstigninger.

21.11.2020

Mads Bilstrup: Vi finder tryghed i fællesskabet

Der går en lige linje fra socialrådgivernes stærke, faglige fællesskab til den sammenhængskraft, der bærer Danmark gennem corona-krisen, lød det fra formand Mads Bilstrup, da han præsenterede beretningen på Repræsentantskabsmødet 2020.

20.11.2020

Astrid Krag om Barnets Lov: Der skal være mere plads til socialrådgivernes faglighed

Da socialminister Astrid Krag fredag gæstede DS’ digitale repræsentantskabsmøde, takkede hun socialrådgiverne for deres vigtige og relevante input til Barnets Lov. Ministeren pointerede, at hun deler ønsket om mindre detailregulering og mere plads til socialrådgivernes faglighed på børneområdet.

20.11.2020

EKSPERT: Det tager mindst to år at opbygge sin fagidentitet

Hvor længe er man ny i sit første job? Det tager typisk et par år at lære faget, håndværket og ikke mindst at bruge sin personlighed i arbejdet med mennesker, hvis man spørger erhvervspsykolog Solveig Gjerding.

17.11.2020

”Jeg besluttede mig for at have is i maven”

Hun kunne ikke få øje på, hvad der kunne erstatte socialrådgiverne i ­daginstitutionerne og deres indsats med at opspore børns mistrivsel. ­Derfor gik Sofie Schieck også til kamp, da politikerne i København ville spare hende og kollegerne væk.

17.11.2020