Få penge to gange for kritisk sygdom

Som noget nyt kan medlemmerne i socialrådgivernes pensionskasse PKA nu få penge to gange i forbindelse med kritisk sygdom. Forhåbentlig bliver det aldrig relevant viden for dig som TR, men hvis nu en kollega er særlig uheldig, kan du her læse lidt mere om mulighederne.

Som en del af din pensionsordning i PKA har du en forsikring, der giver dig et skattefrit engangsbeløb på 160.000 kr. (2017-sats), hvis du får en livstruende sygdom. Forsikringen udbetales typisk i forbindelse med visse kritiske sygdomme inden for kræft- og hjertekarsygdomme.

Tidligere kunne du kun få beløbet en gang inden for hver sygdomskategori dog maksimalt to gange. Det er nu blevet ændret for kræft- og hjertekarsygdomme, så der nu er mulighed for at få forsikringen to gange inden for hver af disse sygdomskategorier. Eksempelvis hvis du får to forskellige kræftsygdomme, der ikke har relation til hinanden, og du har haft fem sygdomsfrie år. Som en del af din pensionsordning i PKA har du en forsikring, der giver dig et skattefrit engangsbeløb på 160.000 kr. (2017-sats), hvis du får en livstruende sygdom. Forsikringen udbetales typisk i forbindelse med visse kritiske sygdomme inden for kræft- og hjertekarsygdomme. Tidligere kunne du kun få beløbet en gang inden for hver sygdomskategori dog maksimalt to gange. Det er nu blevet ændret for kræft- og hjertekarsygdomme, så der nu er mulighed for at få forsikringen to gange inden for hver af disse sygdomskategorier. Eksempelvis hvis du får to forskellige kræftsygdomme, der ikke har relation til hinanden, og du har haft fem sygdomsfrie år.

De nye regler er gældende fra 1. januar 2017, og der er ingen forældelsesfrist for at søge udbetaling fra din forsikring i PKA.

Udvider listen over dækkede sygdomme

Listen over visse kritiske sygdomme, som din forsikring dækker, justeres løbende. Senest er listen blevet udvidet til også at omfatte Alzheimers og atypisk Parkinson.

» Du kan se hele listen og betingelser for forsikringen på pka.dk

Sådan søger du

Får du stillet diagnosen på en kritisk sygdom, modtager du automatisk brev fra Sundhedsstyrelsen, der anbefaler dig at kontakte PKA. Du skal selv søge om engangsbeløbet hos PKA, da PKA ikke må få besked om personlige oplysninger som sygdom. Du søger om forsikringsbeløbet ved at logge på din personlige profil på pka.dk.


Dine forsikringer i PKA (2017-satser):

  • Førtidspension
  • 10-årig pension ved død til efterladte
  • Sum ved død: 640.000 kr. (skattefrit engangsbeløb)
  • Sum ved førtidspension: 160.000 kr. (skattefrit engangsbeløb)
  • Sum ved visse kritiske sygdomme: 160.000 kr. (skattefrit engangsbeløb)
  • Sum ved ressourceforløbsydelse: 80.000 kr. (skattefrit engangsbeløb)
  • Økonomisk hjælp ved midlertidig sygdom
  • Fastholdelse af pensionsbidrag ved nedgang i arbejdstid pga. sygdom