Endnu et lønmodtagerår – se hvor mange fridage du får i 2019

Ud over de seks ferieuger er der i år 13 fridage, som falder på hverdage, og hvor de fleste derfor har fri med løn.

Du har sandsynligvis allerede haft fri på en helt almindelig tirsdag. 2019 startede nemlig på en tirsdag, og det var for mange årets første fridag.

De næste fridage, du kan se frem til, er påsken, der som altid giver tre fridage, skærtorsdag, langfredag og påske mandag.

Næste mulighed for en fridag er arbejdernes internationale kampdag 1. maj, som ligger på en onsdag. Hvis du er ansat i en kommune eller en region, har du her en halv fridag, så du kan gå kl. 12. Der kan være lokale aftaler om, at 1. maj er en hel fridag, så tjek lige med din tillidsrepræsentant, hvis du er i tvivl. Det gælder også, hvis du arbejder i Københavns og Frederiksberg Kommune, for her gælder særlige regler. Hvis du arbejder i staten, har du som udgangspunkt ikke fri 1. maj, men det kan være kutyme på nogle arbejdspladser alligevel at få en hel eller en halv fridag. Og faktisk har daværende statsminister Jens Otto Krag tilbage i 1963 underskrevet et cirkulær, som giver alle der ’arbejder i statens tjeneste’ lov til at holde fri 1. maj, ’i den udstrækning tjenesten tillader det’.

Få uger efter arbejdernes internationale kampdag kommer Store bededag, som i år falder fredag d. 17. maj og derfor giver en lang weekend. Og herefter kommer Kristi himmelfartsdag d. 30. maj, der som altid falder på en torsdag.

Grundlovsdag falder i år på en onsdag og er som altid den 5. juni. Her har socialrådgivere i kommuner og regioner igen en halv fridag, med mindre der er lokale aftaler om en hel fridag, mens socialrådgivere i staten kun har fri, hvis der er kutyme for det. Til gengæld har alle fri i pinsen, som i år falder søndag den 9. og mandag den 10. juni.

Så er der ikke flere fridage, før vi når frem til julen. I år falder juleaften på en tirsdag, og 1. og 2. juledag falder derfor på en onsdag og torsdag. Så det koster kun et par ekstra feriedage at få en dejlig lang juleferie.

2019 bliver altså endnu et lønmodtagerår med i alt 13 fridage, som falder på hverdage. Nyd dem.