DS støtter politi-blokade: Sådan bør du forholde dig

Moderniseringsstyrelsen kræver, at politikadetter skal frasige sig ret til at strejke. Helt uacceptabelt, mener Politiforbundet og deres hovedorganisation, CO10, som nu har varslet blokade. DS støtter blokaden, og det får betydning for DS’ medlemmer.

DS støtter politi-blokade: Sådan bør du forholde dig

Foto: Colourbox.com

Organisationen CO10, der forhandler statslige overenskomster for en lang række lønmodtagerorganisationer, heriblandt Dansk Socialrådgiverforening, har udsendt varsel om en mulig blokade af de såkaldte politikadetter.

Varslet er udsendt, fordi Moderniseringsstyrelsen i forbindelse med forhandlingerne om en overenskomst vil nægte politikadetterne retten til at strejke.

– Vi kan på ingen måde acceptere Moderniseringsstyrelsens krav om, at politikadetterne skal ansættes på en overenskomst, hvor de skal frasige sig de almindelige lønmodtagerrettigheder, der er på arbejdsmarkedet, udtaler Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, der ligesom DS er med i CO10.

Socialrådgivere må ikke udføre kadet-arbejde

Dansk Socialrådgiverforening har med mandat fra hovedbestyrelsen tilsluttet sig blokadevarslet. I praksis betyder det, at intet medlem af CO10’s medlemsorganisationer, heriblandt medlemmer af DS, må søge eller lade sig ansætte i stillinger som politikadet, fortæller Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau.

– Moderniseringsstyrelsens krav om, at politikadetterne i deres overenskomst skal afsige sig retten til indgå i en faglig konflikt, eksempelvis en strejke, er helt uhørt. Vi støtter naturligvis op om Politiforbundet i denne sag, hvor politikadetternes overenskomst bliver udsat for et helt urimeligt pres fra arbejdsgiversiden.

Blokaden af politikadetternes arbejdsområder vil træde i kraft, hvis ikke Politiforbundet sammen med CO10 kan opnå en tilfredsstillende aftale med Moderniseringsstyrelsen senest 10. juli.