DS melder Bisidderhjælpen til bagmandspolitiet

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Mads Bilstrup, kalder Bisidderhjælpen for en skruppelløs arbejdsgiver, der har misbrugt både borgernes og medarbejdernes tillid.

Tirsdag aften viste DR programmet Kontant om den private socialrådgivervirksomhed Bisidderhjælpen, som ud over at have udnyttet udsatte borgeres tillid også har givet sig selv positive anmeldelser fra falske profiler og kopieret historier fra blandt andre socialrådgivere og kunder.

Efter at have set programmet skrev Dansk Socialrådgiverforenings formand, Mads Bilstrup, på Facebook, at han var chokeret over sagen.

– For mig at se er der tale om en skruppelløs arbejdsgiver, som har forsøgt at få så mange penge, de kunne, ud af mennesker i en meget svær situation. Det er moralsk forkasteligt. De tidligere ansatte socialrådgivere har arbejdet under helt uacceptable vilkår, både når det gælder arbejdstid, arbejdsmiljø og i nogle tilfælde også løn. Arbejdsmiljøet har været præget af en frygtbaseret, manipulerende ledelsesstil, som har skabt stor usikkerhed blandt socialrådgiverne, skriver han.

Flere af Dansk Socialrådgiverforenings medlemmer har arbejdet i Bisidderhjælpen, og de har haft en ambition om at hjælpe udsatte mennesker, som er kommet i klemme. Takken har været et dårligt arbejdsmiljø, uklare arbejdsvilkår og i nogle tilfælde en meget ringe løn for deres arbejde, fortæller han.

– Som man kan se i programmet, er de ulykkelige over, at borgerne er kommet i klemme. Jeg er glad for, at denne virksomhed nu er lukket. Dansk Socialrådgiverforening har begæret Bisidderhjælpen konkurs, og vi har også gjort bagmandspolitiet opmærksom på mistanker om andre ulovligheder i virksomheden, som nu undersøges, skriver Mads Bilstrup og understreger, at han aldrig tidligere har oplevet en lignende sag.