DS begærer Bisidderhjælpen konkurs

For godt to uger siden valgte ledelsen af Bisidderhjælpen at lukke virksomheden, og Dansk Socialrådgiverforening har nu begæret Bisidderhjælpen konkurs, da enkelte medlemmer har løn til gode.

DS begærer Bisidderhjælpen konkurs

Foto: Colourbox.com

Tidligere på året kom det frem, at det private socialrådgiver-firma Bisidderhjælpens øverste ledelse har snydt både udsatte borgere og egne medarbejdere med blandt andet uigennemskuelige regninger og ansættelseskontrakter. Desuden er firmaets ejer dømt for at stjæle en anden socialrådgivers opslag på Facebook, ligesom det er kommet frem, at Bisidderhjælpen har kreeret falske, positive anmeldelser på Trustpilot.

For godt to uger siden valgte ledelsen så at lukke virksomheden, og Dansk Socialrådgiverforening har nu begæret Bisidderhjælpen konkurs, da enkelte medlemmer har løn til gode.

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Mads Bilstrup, og en række af DS’ konsulenter har før påske holdt møde med medlemmer, der har været ansat i Bisidderhjælpen. Mads Bilstrup fortæller, at en del af dem er meget påvirket af situationen og af det dårlige arbejdsmiljø og den ubehagelige ledelsesstil, der herskede i virksomheden.

– De tog jobbet hos Bisidderhjælpen for at gøre en forskel for udsatte borgere, men ledelsen tænkte kun på indtjening. Mange af dem har derfor arbejdet mange timer gratis, så borgerne rent faktisk fik en ordentlig hjælp for de mange penge, de betalte, siger han og understreger, at DS under hele forløbet har stået bag medlemmerne og yder hjælp og støtte, så længe der er behov for det.

DS arbejder i øjeblikket på højtryk med sagerne for medlemmerne, der har været ansat i Bisidderhjælpen. Samtidig har DS’ sektion for selvstændige taget hul på en generel diskussion af, hvordan man fremover skal forholde sig til de etiske problemstillinger, der kan opstå, når socialrådgivere starter egen virksomhed – både når det gælder behandlingen af udsatte borgere og ansatte.