DS 2022: Unge forstår vigtigheden af fagligt sammenhold
Mødet med arbejdende socialrådgivere har fået flere studerende til at forstå fordelene ved at være med i et stærkt fagligt fællesskab. Det vurderer tre socialrådgivere, som har holdt oplæg om DS’ fremtid for socialrådgiverstuderende.
Som et led i Dansk Socialrådgiverforenings fremtidsprojekt DS 2022 har Dansk Socialrådgiverforening uddannet et ambassadørkorps bestående af færdiguddannede socialrådgivere, som i løbet af efteråret 2013 og vinteren 2014 har faciliteret dialogmøder om socialrådgivernes ønsker til DS’ rolle i deres fremtidige arbejdsliv.
De studerende på socialrådgiveruddannelserne er også en vigtig målgruppe for ambassadørkorpset, og derfor besøgte de tre DS-ambassadører Pernille Westensøe, selvstændig socialrådgiver, Jeanett Michelsen, socialrådgiver på opholdsstedet VIPhuset på Amager samt Isabella Rasmussen, socialrådgiver ved Familierådgivningen i Furesø Kommune, midt i februar UC Sjællands Campus Roskilde for at diskutere de studerendes tanker om Dansk Socialrådgiverforening.
Massivt fremmøde overraskede
Hele 67 studerende mødte op til de to arrangementer – et fremmøde, der imponerede både DS-ambassadørerne og underviserne.
– Vi blev også overraskede over, hvor engagerede de studerende rent faktisk var i at diskutere deres ønsker til Dansk Socialrådgiverforening i fremtiden. I starten var de meget afventende, men det havde vi jo forberedt os på, og gennem forløbet fik de ny indsigt og fik virkeligt dannet sig nogle meninger, fortæller Pernille Westensøe.
Gennem en række øvelser og diskussionsoplæg, hvor de tre DS-ambassadører supplerede med erfaringer fra deres eget arbejdsliv, fik de studerende diskuteret emner som netværk, karriere, rådgivning og uddannelse samt magt og løn.
– Mange var overraskede over at høre, i hvor mange sammenhænge de rent faktisk kunne trække på DS. Jeg tror, at flere af dem blev opmærksomme på, hvilke fordele de har gennem en fagforening, vurderer Pernille Westensøe.
Kamp mellem økonomi og faglighed
Til gengæld fortalte mange af de fremmødte studerende, at de havde økonomiske overvejelser.
– De syntes, det var dyrt at være med i DS sammenlignet med de fagforeninger, som virkelig konkurrerer på prisen. De tænker ikke nødvendigvis over, at Dansk Socialrådgiverforening har en specialviden om lige netop vores faggruppe, som andre fagforeninger ikke har, og det var vi nødt til at gøre dem opmærksom på. Pris er ikke den eneste faktor, de skal overveje, siger Pernille Westensøe.
Interesserede socialrådgivere kan diskutere fremtidens DS via Facebook.