Brug Kompetencefonden til at invitere kollegaer til at blive medlem af DS

Måske taler du og dine kollegaer om Kompetencefonden i fællesskab, eller du taler med dem hver især - uanset hvornår, har vi her et par bud på, hvordan du kan bruge det som anledning til at invitere dem til at blive medlem

Mange socialrådgivere modtager tilskud fra Kompetencefonden til kompetenceudvikling via diplom, master- og akademiuddannelser. Det ved I som TR, for I er jo med til at godkende ansøgninger. Blandt dem, der får tilskud, er der også en del socialrådgivere, som ikke er medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening. Det er nemlig muligt for både medlemmer og ikke-medlemmer at få tilskud (jf. reglerne for tilskud), så alles ansøgninger behandles på lige vilkår.

Og netop det er en rigtig god anledning til at invitere alle kollegaer til at blive medlem. Måske taler du og dine kollegaer om Kompetencefonden i fællesskab, eller du taler med dem hver især – uanset hvornår, har vi her et par bud på, hvordan du kan bruge det som anledning til at invitere dem til at blive medlem. For eksempel kan du sige,

  • at pengene i Kompetencefonden (17 mio. kr. i perioden 2018 – 2021) blev forhandlet af Dansk Socialrådgiverforening sammen med andre fagforeninger ved OK18.
  • at det kun er muligt for os at forhandle overenskomster – og således kun har Kompetencefonden – fordi rigtig mange socialrådgivere er medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening og forhandler overenskomster, hvor socialrådgivernes løn- og arbejdsvilkår forbedres år efter år.
  • at vi har brug for, at alle socialrådgivere er medlemmer, så vi kan lægge et større pres i forhandlingerne og få skabt bedre løn- og arbejdsvilkår, for eksempel endnu flere penge til kompetenceudvikling. Og fortæl gerne hvad der er den vigtigste grund til at være medlem for dig som TR – det kan være meget inspirerende for andre at høre.
  • at du håber, at kollegaen vil overveje at melde sig ind i Dansk Socialrådgiverforening. Eller brug anledningen til at blive klogere på, hvorfor kollegaen ikke er medlem – hvad skal der til for, at et medlemskab ville give mening for kollegaen?
  • at kollegaen kan søge og få adgang til tilskud fra Kompetencefonden på lige fod med alle andre.

Vil du vide mere? Eller sende information videre til kollegaer? Så brug disse links: De mange gode grunde til at være medlem – eller viden om Kompetencefonden.