Brug af videomøde-værktøjet Zoom i Dansk Socialrådgiverforening

Zoom er sikkert at bruge. De problemer, der har været, er blevet løst på kort tid. Alle systemer har udfordringer fra tid til anden - det vigtigste er, at der bliver handlet på dem, når de identificeres - det har Zoom gjort. Hvis du som TR oplever, at der er modstand mod at bruge Zoom, kan du henvende dig til din DS-region, så vil de hjælpe dig.

Der har været historier i medierne omkring forskellige typer af fejl i værktøjet Zoom – fejl som er blevet italesat og rettet i løbet af kort tid. Men historierne bliver stadig delt på sociale medier, og det kan skabe utryghed i brugen af Zoom, derfor denne orientering. Det vigtigste først:

  1. Zoom er sikkert at bruge. De problemer, der har været, er blevet løstkort tid. Alle systemer har udfordringer fra tid til anden – det vigtigste er, at der bliver handlet på dem, når de identificeres – det har Zoom gjort. Hvis du som TR oplever, at der er modstand mod at bruge Zoom, kan du henvende dig til din DS-region, så vil de hjælpe dig.
  2. Hvis man er ikke ønsker at installere Zoom på sin pc, så kan alle deltage uden installation via det link, der er på mødesiden – der står Join via your browser.
  3. Når man brug andre tjeneste og systemer – f.eks. sociale medier og søgemaskiner, så benytter de cookies til at styre, hvordan indhold og funktionaliteter bliver vist. Det gør Zoom også.
  4. I modsætning til nogle af historierne i pressen, så deler Zoom ikke data med nogen uden tilladelse.
  5. I Dansk Socialrådgiverforening bruger vi Zooms betalte licenser. Derfor er alle møder kodeordsbeskyttede og kan ikke hackes på den måde, som pressehistorierne beskriver. Vi tracker heller ikke mødedeltagere eller optager møder uden at spørge deltagere.
  6. I forbindelse med den store stigning i antal brugere har Zoom brugt deres servere i Kina til at håndtere ekstraordinær trafik indtil den 3. april. Den praksis er stoppet.

I DS har vi valgt Zoom for at have et værktøj, der kan bruges af alle – uanset hvilken telefon/computer/tablet man har. Det er vigtigt for os, at det skal let og enkelt – og sikkert – at være med i de arrangementer, vi afholder online. Det er Zoom de bedste til på nuværende tidspunkt. Men vi følger selvfølgelig udviklingen, og hvis et andet system viser sig bedre, så vil vi selvfølgelig skifte til det.