1. maj i Region Syd – det var en god dag!

Min første 1. maj som næstforkvinde i regionen bød både på gode taler, spændende snakke, latter og en grillpølse.

Solen skinnede 1. maj, det havde jeg jo sagt, den ville.

Jeg startede min 1. maj i Assens hvor jeg skulle holde tale. Jeg havde valgt at fokusere min tale på arbejdsmiljø. Jeg tog udgangspunkt i en samtale, jeg havde haft med min tidligere studerende, som er færdig her til juni. Hun glæder sig til at bliver færdig og komme ud og arbejde som socialrådgiver, men hun mødes mange steder af et ”Nå du skal være socialrådgiver, er du så klar til at gå ned med stress?”. Det er et problematisk omdømme, som jo desværre ikke er taget ud af den blå luft. Så jeg brugte min taletid på at tale vigtigheden af et godt arbejdsmiljø op.

Derfra kørte jeg videre til Kolding, hvor jeg var så heldig at løbe ind i en gammel kending fra Koldingklubben. En af de bærende kræfter i klubben, da jeg startede der for mange år siden. Hun er nu på pension, og vi fik en god snak om vores fag, om arbejdsmiljøet og om, at lige så vigtigt det er at komme godt i gang på arbejdsmarkedet, lige så betydningsfuldt er det at komme godt ud af arbejdsmarkedet igen. Man har jo gode år efterfølgende, hvor man helst skal have god energi til at nyde sit liv.

Videre igen til Aabenraa, hvor dagen blev sluttet af med et godt grin ved standup-komikeren Ane Høgsberg, som ikke lægger fingre imellem, når det kommer til diverse tåkrummende, pinlige emner.

Imens i Odense var Mie sammen med gode fagfæller. Traditionen tro først til morgenmad sammen med SL og dernæst i Kongens Have, hvor også hun indtog talerstolen. Og også her fyldte arbejdsmiljøet og opfordringer til regeringen om at bruge vores viden og faglighed.

Andre steder var der også god stemning hos DS’erne, blandt andet i Esbjerg, hvor klubben havde samlet en god flok.

Det var en god 1. maj på trods af ’Lizette-balladen’ lige op til. Dog kunne jeg godt, her i mit stille sind, ønske mig større opbakning til de arrangementer, der var blevet stablet på benene rundt omkring. Jeg havde sådan håbet på at løbe ind i fagfæller i de tre byer, hvor jeg var, men det var godt nok småt med det. Hvis nogen har gode tanker om, hvordan vi kan få flere med næste år, så smid gerne ideer vores vej. Mange tog den halve fridag og nød den hjemme, og det skal man bestemt ikke høre noget for, men tænk hvor meget man alligevel kan få ud af lige at bruge en time i hyggeligt selskab med sine kolleger. Spise en pølse og drikke en øl eller sodavand. Er det et fagligt input, en hoppeborg – eller hvad skal der mon til?

Nå, men det har vi et år til at tænke over.

Med venlig hilsen
Jannie Bertz
Regionsnæstforkvinde i DS Region Syd

Tlf.: 2367 8988
Mail: jab@socialraadgiverne.dk