Troels Lund: ”Der er intet godt argument for ikke at ansætte flere socialrådgivere”

Kommunerne skal komme i gang med at investere i beskæftigelsesindsatsen. Sådan lød opfordringen fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, da han talte på Socialrådgiverdage i Nyborg.

Troels Lund: ”Der er intet godt argument for ikke at ansætte flere socialrådgivere”

Foto: Hung Tien Vu (DJ/PF)

– Tallene viser, at investeringerne kommer tilbage halvanden til tre gange. Der er intet godt argument for ikke at ansætte flere socialrådgivere, og det siger jeg ikke bare, fordi jeg er her – men selvfølgelig gør det en forskel, hvis der ligger 200 sager på ens bord, sagde Troels Lund Poulsen og talte dermed lige ind i Dansk Socialrådgiverforenings dagsorden for kommunalvalget. DS har blandt andet sendt en folder med gode eksempler på investeringer i beskæftigelse, børn og socialområdet til byrådskandidaterne landet over.

Ministeren planlægger en rundtur i Danmark efter kommunalvalget for at opfordre kommunerne til blandt andet at ansætte flere medarbejdere til at løfte indsatsen i landets jobcentre.

– Jeg vil rundt til de nye udvalgsformænd og borgmestre efter valget for at fortælle, at der ingen gode argumenter er for at undlade at investere i beskæftigelsesområdet, sagde han.

Mere faglig frihed

Regeringen fremlægger snart et udspil til en forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Troels Lund Poulsen erkendte i sin tale, at hans forgængere på posten også har haft opgøret med unødvendigt bureaukrati på dagsordenen, uden at den enkelte medarbejder nødvendigvis har mærket meget til det.

– Det er en vanskelig diskussion for mig, vil jeg gerne indrømme. Det handler om mere tillid til den enkelte medarbejder. Det er alle enige om, men det udmøntes ikke i praksis. Når kommunerne får mere tillid og færre krav, er det vigtigt, at de konverterer det til mere tid til medarbejderne, sagde han og kvitterede samtidig for Dansk Socialrådgiverforenings udspil til ændring af beskæftigelseslovgivningen.

– Jeres udspil er meget velkonsolideret, og det vil jeg gerne sige tak for. Vi kommer til at præsentere en sammenhængsreform, der bygger på mange givtige input, og jeg oplever stor opbakning på Christiansborg til at gøre noget ved dette område.

Læs DS’ forslag til revision af Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats.

Læs DS’ folder med inspiration til kommunalvalget.