Skuffende og kritisabel afskaffelse af store bededag

I dag har et flertal i Folketinget afskaffet store bededag som fridag. De har ikke bare fjernet et vigtigt pusterum i et pressede arbejdsliv. De har også grebet ind i vores overenskomster. Det er dybt kritisabelt, siger socialrådgivernes forkvinde Signe Færch.

Fra næste år er det slut med store bededag. Det har et flertal i Folketinget nu vedtaget. Fremover vil dagen være en helt almindelig arbejdsdag. Den beslutning er vi socialrådgivere naturligvis imod.

”I dag har de ansvarlige politikere ikke bare fjernet et vigtigt pusterum i et pressede arbejdsliv. De har også grebet ind i vores overenskomster. Det er dybt kritisabelt. Og jeg er dybt skuffet over, at politikerne ikke lytter til det store flertal af danskerne, der ønsker at bevare store bededag,” siger forkvinde Signe Færch.

Som socialrådgivere oplever vi allerede stress og jag i vores arbejdsliv, og vi vil ikke arbejde endnu mere i en tid, hvor travlheden får flere og flere til at mistrives. Vi vil heller ikke stiltiende acceptere, at regeringen griber ind i den danske model og vores overenskomster.

Derfor har vi kæmpet for at bevare store bededag, og vi er rigtig glade for, at så mange af jer har taget aktivt del i kampen. Tak.

Vi vandt desværre ikke i denne omgang, men som Signe Færch tilføjer:

”Vi har så mange vigtige sager at kæmpe for, og jeg glæder mig til at tage kampene sammen med jer!”

Vi kommer nemlig til at fortsætte kampen for socialrådgivernes løn og arbejdsvilkår, et ordentligt arbejdsmiljø og bedre rammer for det sociale arbejde, vi udfører til gavn for borgerne. Og vi håber, at I vil være med!