Så er Socialrådgiverdage 2023 skudt i gang

Forkvinde Signe Færch har skudt Socialrådgiverdage 2023 i gang med en opfordring til at holder fast i fagets kerne og huske at passe og pleje fagets rødder.

Så er Socialrådgiverdage 2023 skudt i gang

Socialrådgiverdage 2023 er skudt i gang med en velkomsttale af forkvinde, Signe Færch, der sender en hilsen til alle socialrådgivere i salen og alle de socialrådgivere, der ikke havde mulighed for at deltage i Socialrådgiverdage i år.

– Socialrådgiverfaget strækker sig ud i alle velfærdssamfundets områder og afkroge – lidt som grenene på et træ. Men mange steder oplever vi et pres på vores faglighed og arbejdsvilkår, der som et kraftigt stormvejr kan få grenene til at knække, siger hun med henvisning til milliardbesparelser på beskæftigelsesindsatsen, nedskæringer på både børneområdet, familieretshusene, sundhedssocialrådgivere og grunduddannelsen.

–  Vi skal huske at passe og pleje fagets rødder – det, vi alle sammen deler og kommer fra, og som altid holder os fast og sørger for, at vi ikke vælter, uanset hvor hårdt stormvejret er. Vi skal stå sammen på tværs af områder og kæmpe for plads til vores helhedssyn, beslutningskompetence og det sociale ansvar, som vi så gerne vil løfte, siger Signe Færch.

Hun opfordrer til at husker på alt det, som binder os sammen som socialrådgivere.

– På trods af den enorme spændvidde i faget, så har jeg i løbet af det seneste år sådan for alvor lært og forstået: Vi laver præcis det samme!

Det får man ikke altid øje på, når man sidder som myndighed på børneområdet eller i en sygedagpengeafdeling: Så tror man, at de andre laver et helt andet socialrådgiverarbejde.

– Vi møder mennesker, afdækker hvad der er på spil i lige præcis deres livssituation. Hjælper med at formulere målet og drømmene. Rydder de sten ad vejen, der ligger på stien derhen. Vi finder smuthullerne i lovgivningen, der faktisk gør det muligt. Og så følger vi op på, at der faktisk sker noget, siger hun.

Helhedssynet, handlekraften, systematikken, og det at vi aldrig giver op, heller ikke når vi møder mennesker, der selv har givet op.

– Det er – kære venner – saftsusme en faglighed, som det er værd at være stolt af, og værne om!

Læs hele talen her