Flere ledige kommer i job når socialrådgiverne får bedre tid

Dansk Socialrådgiverforening har i flere år arbejdet for, at kommuner landet over investerer i det sociale arbejde og færre sager pr. socialrådgiver. Nu dokumenterer forskning fra arbejdet i Hjørring Kommune, at det virker.

Det er egentlig ret simpelt: Flere ledige kommer i job eller uddannelse, hvis socialrådgiverne får den rette tid til at hjælpe det enkelte menneske og opbygge en god relation til borgerne.

I Hjørring har de halveret antallet af sager hos den enkelte sagsbehandler, og det giver gode resultater, fortæller Rasmus Ravn, der har skrevet ph.d.-afhandling om Hjørring-modellen

– At reducere sagsmængderne for sagsbehandlerne driver en forholdsvis stor del af den her effekt. Med for mange sager er det umuligt at få sat sig grundigt ind i borgeren og behovene. Og man skal samtidig have opbygget en god relation til borgerne. Så at nedbringe sagsmængden hos den enkelte sagsbehandler er et rigtig godt sted at starte, siger Rasmus Ravn.

Han opfordrer alle landets kommuner til at kopiere Hjørring-modellen, som du kan læse mere om her.

Også i Esbjerg har de fundet ud af, at flere ledige kommer i job, hvis man giver socialrådgiverne mere tid til at hjælpe den enkelte. Det er rigtig positivt, at Esbjerg Kommune nu også har valgt at investere i socialt arbejde, mener Ditte Brøndum, der kommenterede de gode resultater på TV2 News.

Læs mere om den særlige indsats i Jobcenter Esbjerg.