DS advarer imod massefyring i Familieretshuset

Familieretshuset har meldt ud, at de bliver nødt til at fyre 100 medarbejdere. Socialrådgivernes forkvinde, Signe Færch, har advaret kraftigt imod massefyringen i medierne og har i en henvendelse til ordførerne opfordret til at finde penge til Familieretshuset på finansloven.

DS advarer imod massefyring i Familieretshuset

Torsdag d. 31. august får socialrådgiverne i Familieretshuset og deres kollegaer besked om, hvilke 100 medarbejdere, ledelsen påtænker at opsige. På alle lokationer, hvor der er berørte medlemmer, vil der være en repræsentant fra Dansk Socialrådgiverforening til stede. Nogle steder er det tillidsrepræsentanten og andre steder en konsulent fra DS. De 100 medarbejdere, der får besked om, at de er påtænkt opsagt, bliver indkaldt til et møde med ledelsen, og DS-repræsentanten kan gå med til mødet som bisidder og vil efterfølgende hjælpe med partshøring.

Samtidig holder ordførerne fra alle de partier, der har været med til at oprette Familieretshuset, møde torsdag. Forud for mødet sendte Signe Færch, forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening, onsdag, et brev til alle ordførerne, hvor hun udtrykte sin bekymring for, at fyring af 100 medarbejdere vil forringe hjælpen til børn i skilsmisse. Samtidig opfordrer hun aftalepartierne til at finde de penge, der skal til for at undgå fyringerne, på næste års finanslov, som også bliver fremlagt torsdag, og som skal forhandles i løbet af de næste måneder.

Signe Færch har også udtrykt sin bekymring over massefyringen i TV2 News, på dr.dk og i P1 Morgen.