Vind billetter til filmfestivalen CPH:DOX

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen 5.-15. november, og medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening har nu mulighed for at vinde fribilletter til en række af festivalens socialfaglige film.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har flere socialfaglige film på programmet, og Dansk Socialrådgiverforening udlodder nu to fribilletter til en række af disse film.

Som medlem af Dansk Socialrådgiverforening kan du deltage i lodtrækningen om to fribilletter til en af filmene ved at sende en mail til redaktionen. I mailen skriver du dit navn, som det står i vores medlemsregister, og titlen på den eller de film, du gerne vil se. Man kan dog kun vinde fribilletter til en enkelt film.

Socialrådgivere, som bor længere fra København, behøver ikke nødvendigvis at tage hele vejen til hovedstaden for at se spændende dokumentarfilm. CPH:DOX tager nemlig på turné til 20 kommuner på Sjælland. DOX:ON:TOUR, som turnéen hedder, viser blandt andet filmene “Et Hjem i Verden”, “Malala” og “Alice Cares,” som alle er blandt de film, vi udlodder fribilletter til.

Medlemmer kan deltage i lodtrækning om billetter til følgende film:

Alice Cares

Kan man designe en socialt intelligent robot? Og vil vi mennesker overhovedet kunne vænne os til den? Alice er en robot. Hun er designet af en forskningsgruppe af robot-teknikere og psykologer til at holde ældre folk med selskab. Og nu skal hun afprøves i praksis!

Der er overraskelser i vente for alle involverede (og måske også Alice selv?), når hun i en blanding af et socialt, psykologisk og teknologisk eksperiment flytter ind hos de enlige beboere på et plejehjem. En både morsom og tankevækkende film, der samtidig er et kig ind i en fremtid, som er lige om hjørnet.

Vises torsdag den 5. november kl.16.30 i Falkoner Biografen.

He Named me Malala

Navnet Malala er over hele verden blevet ensbetydende med mod, vilje og håb. Det tilhører den unge, pakistanske aktivist, der blev skudt i hovedet af Taliban-krigere på en bus på grund af sin vedholdende insisteren på pigers ret til skolegang i landet, og som siden modtog Nobelprisen for sin stædige kamp.

Fra sit eksil i England kæmper den nu 18-årige Malala videre for de 66 millioner piger i verden, som ikke går i skole. Dette er den gribende og universelt vedkommende historie om en ung kvinde og om hendes far, der opkaldte hende efter den afghanske folkeheltinde Malalai af Maiwand, og som insisterede på vigtigheden af uddannelse.

Vises lørdag den 7. november kl.12.30 i Cinemateket.

Et Hjem i Verden

Magomed er en eftertænksom, 10-årig dreng fra Tjetjenien, der lige er ankommet til Danmark for at søge asyl. Hans far er blevet både truet og tortureret af russerne, og nu lever den lille familie i håbet om at få lov at blive. Mens deres sag behandles, skal Magomed gå i skole, hvor en lærer hurtigt får øje på den kvikke, men generte dreng.

Hans nye liv med nye venner tager imidlertid en mørk drejning, da afgørelsen falder med både en god og en dårlig nyhed. Og Magomed må forsøge at komme overens med sin fars historie – og med at han måske snart skal miste ham igen.

Vises mandag den 9. november kl.15.20 i Grand.

Monalisa Story

‘Jeg blev født skæv,’ siger Monalisa, hvis mor var narkoman og som nu selv kæmper for at lægge heroinen på hylden, før det er for sent. ‘Da jeg tog stoffer første gang, var det som at finde hjem.’ Jessica Nettelbladt har fulgt den hårdt prøvede, men samtidig stolte og stædige Monalisa i otte år, og dokumenteret hendes livs opture og nedture af både den kemiske og psykiske slags.

Og det er der kommet en helt usædvanligt ærlig – og rå – film ud af. For hvis man skulle have et romantisk forhold til stoffer, så er denne film en brat opvågning til en virkelighed, der er alt andet end ‘heroin chic’.

Vises tirsdag den 10. november kl.17.30 i Empire, efterfølgende Q&A med instruktøren.

Brødre

Markus og Lukas er brødre og børn af den norske filmskaber Aslaug Holm (‘Heftig og begejstret’), som over mere end otte år har filmet deres barndom og opvækst fra de var fem og otte. Det er der kommet en helt usædvanligt poetisk ‘home movie’ ud af. Og nej, man laver ikke bare lige sin egen dokumentariske ‘Boyhood’ fra den ene uge til den næste!

Markus og Lukas oplever mange ting for første gang i løbet af filmen, der kærligt og voksent tager del i deres drømme og forventninger, og følger ældste bror helt op i gymnasiet. Man vil genkende meget fra sit eget liv, og blive mindet om endnu mere.

Vises torsdag den 12. november kl.19.15 i Grand.