Velkommen tilbage til Ledersektionens nyhedsbrev

I 2020 sætter vi fokus på dit arbejdsmiljø som leder. Og vi byder på flere inspirerende temadage og arrangementer i både foråret og efteråret. og bidrager gerne til kampen.

Det er med stor fornøjelse, at jeg kan byde dig velkommen tilbage som læser af Ledersektionens nyhedsbrev. Vi står med et program for forår og efterår, som du kan glæde dig til at læse om – og deltage i.

Fokus på jeres arbejdsmiljø i 2020

Fokus i år for Ledersektionen – og Dansk Socialrådgiverforening som helhed – er arbejdsmiljøet. Her mener vi vores eget arbejdsmiljø som ledere, men selvfølgelig også vores fokus på sammen i trioen at skabe trivsel og arbejdsglæde hos medarbejderne med et godt arbejdsklima. Undersøgelser viser nemlig, at socialrådgiverne er den mest stressede faggruppe overhovedet i Danmark. Og jeg forestiller mig, at det er et billede vi kan genkende fra vores arbejdspladser – og måske også til en vis grad hos os selv.

Det er baggrunden for vores fokus på lederes arbejdsmiljø i Ledersektionens fire nyhedsbreve i år. Vi starter med ledere og stress, som du kan læse mere om her.

Men vi har selvfølgelig også fingeren på pulsen, når det gælder nye tendenser i ledelse. Derfor kan du bl.a. læse et interview med leder Tina Balsig fra Odsherred – den første kommune i Danmark, der forsøger sig med en arbejdsuge på fire dage.

Temadag om online-samfundet

Hvad har vi ellers i pipelinen til jer i år?
Vi har planlagt en inspirerende temadag den 28. maj i Vejle. Her vil læge og forfatter Imran Rashid tale om, hvordan vi kan overleve i et grænseløst arbejdsliv gennem et bevidst lederskab. Og om at håndtere en hverdag med stort digitalt informationsload og online-adfærd 24/7 hos både os selv og vores medarbejdere med de skadesvirkninger, det kan føre med sig.

» Mere info og tilmelding til temadagen (Aflyst pga. pandemien)
» Læs også Imran Rashids artikel om ’digital forurening’ i Offentlig Ledelse

Ledelse på Folkemødet

Vi kan igen i år se frem til, at Folkemødet på Bornholm den 11.-14. juni sætter ledelse på dagsordenen. Igen i år er hovedorganisationen FH’s Lederforum med i Folkemøde-programmet. Derudover vil der som altid være andre organisationer og aktører, der byder ind med ledelse som tema – ligesom Ledelsesscenen også er med igen i går. Du kan læse mere om Folkemøde-arrangementerne i næste nummer af nyhedsbrevet – og selv orientere dig i Folkemødeprogrammet.

Sæt kryds i kalenderen den 23. september

På den anden side af sommerferien har vi kalendersat Ledersektionens generalforsamling og temaeftermiddag den 23. september i København fra 9.30-16.00. Så sæt allerede kryds i kalenderen nu!

Mere info, tilmelding og program for dagen kommer på Ledersektionens hjemmeside i løbet af foråret og i de næste nyhedsbreve.

Læs – og klik – med

Som sagt: Det er en fornøjelse at være tilbage med vores nyhedsbrev til dig – jeg håber, du vil læse og klikke med. Og jeg glæder mig til at se dig til vores arrangementer i 2020. Jo flere, vi er – desto stærkere står vi.