Tine Bryld er den mest betydningsfulde kvinde i 100 år

100 år er gået, siden kvinderne fik stemmeret. Det markerede DR med en afstemning om, hvem de seneste 100 års mest betydningsfulde danske kvinde er. Socialrådgiver Tine Bryld løb med sejren.

Er det dronningen, statsministeren eller baronessen, der er de seneste 100 års mest betydningsfulde danske kvinde? Nej – det er selvfølgelig socialrådgiveren Tine Bryld, som ved DR’s afstemning i anledning af 100-året for kvinders stemmeret endte på en klar førsteplads foran Helle Thorning-Schmidt, H.M. Dronning Margrethe 2. og Karen Blixen.

Tine Bryld, som levede fra 1939 til 2011, var særligt kendt som kvinden bag mikrofonen, når hun hver søndag aften hjalp unge med deres problemer i radioprogrammet Tværs. Hun var uddannet socialrådgiver, men var også både brevkasseredaktør, forfatter og altså radiovært.

Enorm betydning for en hel generation

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, var utroligt tilfreds med resultatet.

– Kåringen af Tine Bryld vidner om, at vi som danskere finder det betydningsfuldt at gøre en forskel for dem, der har det sværest i samfundet. Det er utroligt bekræftende at leve i et land, hvor det er det, der betyder mest, siger hun og tilføjer, at Tine Bryld har haft en enorm betydning for en hel generation – og for hendes eget valg af profession:

– Personligt synes jeg selvfølgelig, hun var det oplagte valg, fordi hun er en vigtig rollemodel for vores fag og har haft så stor betydning for rigtig mange socialrådgivere – mig selv inklusiv.

En gang om året uddeles Tine Bryld-prisen, som Tine Bryld – selvsagt – har lagt navn til. Prisen sætter fokus på en ekstraordinær social indsats.