Tid til socialt arbejde er afgørende

Den mand, der er mistænkt for skyderiet i Fields, ventede alt for længe på hjælp fra Københavns Kommune. Årsagen er ifølge kommunen højt arbejdspres og ekstrem stor udskiftning blandt socialrådgiverne. Ifølge socialrådgivernes forkvinde, Signe Færch, viser sagen, hvor afgørende det er, at socialrådgivere reelt har mulighed for at gøre arbejdet ordentligt.

TV2 har bragt en historie om, at manden, der er mistænkt for skyderiet i Fields, ventede alt for længe på hjælp fra Københavns Kommune. Årsagen er ifølge kommunen højt arbejdspres og ekstrem stor udskiftning blandt socialrådgiverne.

Socialrådgivernes forkvinde, Signe Færch, var i TV2 News om sagen.

– Ingen ved, om tragedien kunne være undgået, hvis manden havde fået hurtigere hjælp. Men sagen peger på, hvor afgørende det er, at vi socialrådgivere reelt har mulighed for at gøre vores arbejde ordentligt, sagde hun blandt andet.

Dansk Socialrådgiverforening har i flere år råbt op om manglende ressourcer og dårligt arbejdsmiljø i Socialforvaltningen i København. Arbejdsbetingelserne gør, at alt for mange socialrådgivere bliver syge af at gå på arbejde eller siger op. Det er med til at føre til en alt for høj personaleomsætning.

– Hvis man ikke har ordentlig tid til arbejdet, så ender man med kun at lave brandslukning. Det er ekstremt problematisk for de borgere, der måske får hjælp for langsomt. Men også problematisk for os socialrådgivere, fordi det er noget af det mest psykisk belastende ikke at kunne gøre, hvad vi er allerhelst vil. Nemlig at give mennesker en tidlig, hurtigt og rigtig hjælp.

Opråb fra socialrådgiverne 2017

Artikel i Socialrådgiveren 2019

Bekymringsbrev 2019

Opråb til Borgerrepræsentationen november 2022