Stor medieinteresse for nyvalgt formand

Først socialrådgiver, så politiker. Dansk Socialrådgiverforening er hverken blå eller røde. Så kontant lyder svaret fra den kommende formand Majbrit Berlau, når journalisterne i forbindelse med valgsejren forsøger at zoome ind på en konflikt.

Det har ikke skortet på interesse fra medierne i forhold til at finde ud af, hvem Dansk Socialrådgiverforenings nyvalgte formand, Majbrit Berlau egentlig er. Og hvad hun står for. Lige som under valgkampen bliver der spurgt ind til hendes medlemskab hos Enhedslisten – og Berlau giver svar på tiltale.

I artikelen “Socialrådgiver-formand: Ingen politisk uenighed her” på Altinget.dk siger Majbrit Berlau blandt andet:

– I valgkampen er mit medlemskab i Enhedslisten diskuteret flittigt og åbent. I fem år har det aldrig været et problem for mig, og det har åbenbart ikke stået i vejen for at gøre mig til formand blandt medlemmerne. Jeg er socialrådgiver med meget stor s. Jeg har ét bagland. Det er hovedbestyrelsen og medlemmerne i DS.

Liberale inviteres på kaffe

Og fra nogle af de mest larmende kritikere – Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen – er valget af Majbrit Berlau som formand lig med en bekræftelse af socialrådgivere som ”blødsødne socialisttyper”, som han udtrykker det i artikelen “Ny socialrådgiver-formand får liberale velkomst-lussinger” på Politiken.dk.

Også her har Maibrit Berlau svar – og en kaffeinvitation – parat:

– Det tager jeg meget roligt. Som socialrådgiver er jeg blevet kaldt meget værre ting. Det forhindrer mig ikke i at have en god dialog bagefter, siger hun til Politiken.dk i artiklen “Ny socialrådgiver-formand: Vi er hverken røde eller blå”, hvor hun også opfordrer partiet til at mødes over en kop kaffe.

Faglige input vigtigst i politisk debat

I et portræt i Jyllands-Posten i dag gentager Majbrit Berlau sit budskab om, at hendes medlemskab af Enhedslisten ikke er et problem.

– Jeg vil fastholde, at de faglige input fra os som socialrådgivere skal stå centralt i den politiske debat. Og de erfaringer er hverken røde eller blå.

Majbrit Berlau tiltræder som formand for Dansk Socialrådgiverforening 24. november.