Solidaritet og fællesskab skal sikre velfærdssamfundets beståen

Socialrådgivernes formand, Majbrit Berlau, opfordrer i sin 1. maj-tale danskerne til at huske solidariteten med alle de mennesker, der på grund af ”den nødvendige politik” betaler en pris i form af forringelserne af de laveste satser.

Fællesskab og solidaritet har været grundlag for tryghed, udvikling og velfærd i Danmark gennem de seneste 100 år. Det glemte vi måske nok i de glade nullere, da alle havde ret til et fedt samtalekøkken. Men hvis ikke den ”nødvendige politik” skal sejre, og velfærdsstaten erstattes af et samfund, hvor alle er sig selv nærmest og hvor velfærd primært er for de, der har råd, så skal vi værne om fællesskabets værdier.

Sådan sagde DS’ formand, Majbrit Berlau i sin 1. maj-tale ved middagstid på Rådhuspladsen i Aarhus, og dette budskab gentages, når Majbrit Berlau taler i Brænderihaven i Viborg i eftermiddag cirka kl. 14.30.

Majbrit Berlau sagde, at hendes budskab til regeringen – hvad enten den er rød eller blå – er at socialrådgiverne som tusindvis af andre offentligt ansatte kræver en tillidsreform og frisættelse af deres faglighed. Disse krav er udtryk for solidaritet og ansvarsbevidsthed.

– For vi ved, at den offentlige sektor er ved at sande til i bureaukrati og budgetdisciplin – en disciplin, hvor kassetænkning og kortsigtede løsninger bliver resultatet på bekostning af investeringen i mennesker, faglighed og etik, sagde hun.

» Læs hele talen