Socialrådgivernes pensioner er sikre hos PKA

Socialrådgivernes pensionskroner er i sikre hænder hos PKA, selv om der er opstået en problematisk situation i en af PKA’s investeringer, understreger pensionskassen. "PKA’s administration har lovet, at det ikke vil påvirke vores medlemmers pension", siger DS’ formand.

I de seneste dage har medierne skrevet om, at der er opstået økonomiske problemer i miljøvirksomheden Genan, som er en af de virksomheder, som Pensionskassen PKA har investeret i.  På trods af den alvorlige situation, så er socialrådgivernes pensionskroner i sikre hænder.

– Vi er – som ved alle investeringer – blevet informeret om processen, og vi har fuld tillid til, at PKA’s administration kæmper for at finde den bedste løsning.  Det er en svær situation, som skal tages alvorligt, men set i et større perspektiv er der tale om en relativt lille investering. PKA’s administration har lovet, at det ikke på nogen måde vil påvirke vores medlemmers pensionsopsparinger. Og den udmelding er vi rigtig glade for, siger Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau.

I en pressemeddelelse, som PKA har sendt ud, understreger PKA’s administrerende direktør, at situationen i Genan ikke vil få konsekvenser for PKA’s medlemmers pensioner:

”Vi tager naturligvis situationen meget alvorligt. PKA har store reserver, og derfor vil den alvorlige situation i Genan ikke få konsekvenser for de pensioner, vi har lovet medlemmerne. Vi har netop været gennem en finanskrise med væsentligt større udsving. Heller ikke i den situation har vi ændret på pensionerne. Det vil heller ikke ske denne gang,” siger den administrerende PKA-direktør, Peter Damgaard Jensen.