Socialrådgiver udgiver bog om livet som delebarn

I ny bog giver socialrådgiver Camilla Semlov konkrete råd og redskaber til, hvordan voksne skal agere for, at børn kan komme helskindet igennem forældrenes skilsmisse - og få en hverdag som delebarn til at hænge sammen.

Ud fra sine egne erfaringer med skilsmisse har socialrådgiver Camilla Semlov skrevet en bog om situationen op til, under og efter, at man som forældre går hver til sit.

Selv om bogens primære målgruppe er forældre, så er der også konkrete råd og redskaber at hente for socialrådgivere. Bogen giver eksempelvis en række anvisninger på, hvordan forældre kan kommunikere, så de undgår, at barnet bliver klemt i situationen.

– Det er vigtigt, at forældrene ikke skændes foran barnet, og det kan være en udfordring for mange forældre. Det handler i høj grad om at lære at stole på, at den anden gør det godt nok – og stræbe efter at få et godt og tillidsfuldt samarbejde med sin tidligere partner. Målet er at sørge for, at delebarnet forbliver et helt menneske, siger Camilla Semlov.

Til daglig arbejder hun som børnesagsbehandler i Faxe Kommune og har i 14 år arbejdet med familiebrud og brugte sine erfaringer fra arbejdet, da hun selv blev skilt. Skilsmissen og det efterfølgende forløb danner grundlaget for den nye bog.

Deleordning eller ej

Og der er masser af spørgsmål, der skal tages stilling til, som nyskilt. Eksempelvis om en deleordning vil være hensigtsmæssig for barnet. Her har Camilla Semlov med tilladelse fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd gengivet et spørgeskema, som kan hjælpe forældre med at beslutte, om de skal vælge en deleordning eller om det er bedre, at barnet har fast base hos den ene af forældrene.

Camilla Semlov opfordrer i det hele taget forældre til at være meget fleksible af hensyn til barnet. Blandt mange vigtige råd lyder et: Undlad at betragte tiden med barnet som jeres tid. Se jeres barn som et autonomt menneske med sin egen tid – uanset, hvor barnet er.

Sideløbende med sit fuldtidsjob har Camilla Semlov etableret sig som selvstændig og yder rådgivning til forældre i forbindelse med familiebrud.

”Det næstbedste – når far og mor ikke bor sammen” udkommer 29. november på forlaget Indblik, 236 sider, 199 kr.