Socialrådgiver er død efter knivoverfald

DS-medlem, som blev stukket ned af en psykisk syg beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj, er afgået ved døden i går aftes. Dybt tragisk, lyder det fra Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau.

Det er med dyb sorg, at Dansk Socialrådgiverforenings formand Majbrit Berlau modtog nyheden om, at den 40-årige socialrådgiver, som den 7. maj blev stukket ned af en psykisk syg beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj på Lolland, nu er afgået ved døden.

– Det er en dybt tragisk ulykke. Vores tanker går til vores afdøde medlems familie, venner og kolleger. Det er en ubeskrivelig tragedie, de efterladte rammes af, udtaler Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

– Det er en sorgens dag, som også rammer alle vores medlemmer hårdt. Man skal ikke blive dræbt af at gå på arbejde, siger Majbrit Berlau.

Også regionsformand Annemette El-Azem udtrykker stor sorg over, at Dansk Socialrådgiverforenings medlem nu er død.

-Vi håbede til det sidste, så det kommer som et chok, at vores medlem nu er død. Mine tanker går til den dræbtes familie og hans kolleger på Saxenhøj. Han var meget afholdt og efterlader et stort tomrum.

Brug for bedre behandlingstilbud

Nyheden kommer kort efter offentliggørelsen af en ny psykiatriplan, og knivstikkeriet på Lolland sætter en trist streg under behovet for en styrkelse af psykiatrien, mener Dansk Socialrådgiverforenings formand.

– Vi er glade for psykiatriplanen, men der er fortsat brug for bedre normering og behandlingstilbud til den helt svære gruppe, som også rummer borgere med dobbeltdiagnoser, siger Majbrit Berlau.

Sikkerheden skal forbedres

Majbrit Berlau pointerer desuden, at kommunerne er nødt til at tage hånd om sikkerheden for de ansatte på forsorgshjem og lignende institutioner. Hun opfordrer derfor arbejdspladserne til at gennemgå sikkerhedsprocedurerne.

– Vi er nødt til at sikre, at der er de bedst mulige rammer for sikkerheden på forsorgshjem, bosteder og udgående funktioner. Og vi er nødt til at sikre, at institutionerne er gearet til de opgaver, der bliver pålagt dem. Det gælder blandt andet i forhold til uddannelse og normering.