SMS til Corydon skabte opmærksomhed

For at understrege, at regeringen ikke skal blande sig i de kommende overenskomstforhandlinger, gav Dansk Socialrådgiverforening i weekenden finansministeren tilbage af samme utraditionelle skuffe: En sms.

Bipbip.

“Kære Bjarne. Vil du ringe til mig hurtigst muligt. Det er helt afgørende for den danske models overlevelse, at den danske regering følger spillets regler. Ellers er risikoen for modellens sammenbrud helt overhængende. Det vil være tragisk – ikke mindst i lyset af, hvad vi fra fagbevægelsens side i mere end hundrede år har gjort for at værne om den danske model som solidt fundament for velfærdssamfundet.”

Den sms sendte Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, til finansminister Bjarne Corydon (S) midt under repræsentantskabsmødet i weekenden som en alternativ ”udtalelse.” Den blev sendt som reaktion på den meget omtalte sms, som Corydon sendte til formanden for kabinepersonalet under SAS-forhandlingerne, hvori han bad dem om at sige ja til SAS-ledelsens krav.

Alvorlig gimmick

Sms’en fra Majbrit Berlau var altså en alvorlig gimmick for at understrege, at regeringen ikke skal blande sig, når forhandlingerne om OK-13 går i gang, og det fik Jyllands-Posten til at skrive om sms-en.

– Vi har i stil med andre fagforeninger et ønske om at sikre, at i de overenskomstforhandlinger, vi er på vej ind i på det offentlige område, er det parterne selv, der forhandler, og det budskab havde vi lyst til at sende af sted til Bjarne Corydon, sagde Majbrit Berlau til Jyllands-Posten i fredags.

– Vi forstår godt hans forsøg på at agere. Det udspringer formentlig af en bekymring eller ambition om at få Danmark ud på den anden side. Den bekymring deler vi, men vores tilgang er, at den danske model, som har båret os igennem de seneste 100 år, er en del af svaret på, hvordan vi kommer sikkert ud af finanskrisen.

Majbrit Berlau fik aldrig svar fra Bjarne Corydon.