Sådan undgår du at miste dine feriedage

Ved udgangen af april slutter ferieåret. Hvis du har ferie til overs, bør du allerede nu sikre, at din restferie ikke går til spilde. Dansk Socialrådgiverforening fortæller her, hvad du bør gøre.

Hvis du har ferie fra ferieåret 2014/2015, som du endnu ikke har afholdt, kan det være nødvendigt for dig at lave en skriftlig aftale med din arbejdsgiver om at overføre din restferie til næste ferieår, som begynder 1. maj. På den måde undgår du, at din restferie går til spilde.

Du kan også vælge at afholde de feriedage, du har til overs, inden ferieåret slutter den 30. april.

Lav aftalen nu – detaljerne kan vente

Der er dog en begrænsning på, hvor meget ferie, du kan overføre fra et ferieår til et andet. De første fire uger af din ferie kan nemlig ikke overføres. Hvis du har ret til fem ugers ferie, kan du altså højst overføre en uges ferie til det kommende ferieår.

Det vigtige er at få sikret, at din restferie kan overføres til næste år. Derfor anbefaler Dansk Socialrådgiverforening, at du allerede nu indgår skriftlig aftale med din leder om eventuel restferie. Hvornår du så vil afholde din overførte ferie, kan du og din leder sagtens vente med at aftale.

Din leder kan dog også kræve, at du afholder din resterende ferie. Det skal i så fald ske med en måneds varsel.

Læs mere om optjening af ferie, mulighed for udbetaling af ferie og feriehindringer på Dansk Socialrådgiverforenings feriesider.