Sådan kan du engagere dig i din fagforening

Ligegyldigt om det er kollegaernes arbejdsmiljø, borgernes retssikkerhed, kvaliteten i undervisningen eller noget helt fjerde, der driver dig, om du har lyst til at skrive læserbreve eller arrangere debatmøder, så er der en plads i socialrådgivernes faglige fællesskab, hvor du kan bidrage med det, du er god til.

Sådan kan du engagere dig i din fagforening

Fundamentet for Dansk Socialrådgiverforening (DS) er de faglige fællesskaber på arbejdspladserne og studiestederne. Det er her vi i fællesskab kan forbedre mange af de forhold, som har stor betydning for vores egne, kollegaernes og studiekammeraternes hverdag og arbejdsliv.

Vær aktiv på din arbejdsplads

Tillidsrepræsentanterne (TR) og arbejdsmiljørepræsentanterne (AMiR) spiller en stor rolle i de lokale fællesskaber på arbejdspladserne, men der er meget man kan bidrag med uden at stille op til en tillidspost, og det er for det meste sjovere, når man er nogle flere. Så hvis du har lyst til at engagere dig, kan du altid gå til din TR og foreslå sociale eller faglige aktiviteter, som I kan lave i jeres lokale DS-klub, eller emner du synes, I har brug for at diskutere på jeres arbejdsplads; hvordan I får fagligheden mere i spil, hvordan I passer på jer selv og hinanden, hvis I har for travlt, eller hvad I nu har lyst til.

Engager dig på studiet

Hvis du er studerende, kan du engagere dig i Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS). Der er lokale SDS-klubber på de fleste studiesteder, hvor socialrådgiverstuderende arrangerer debatmøder og laver kampagner, ligesom de har kontakt med studieledelsen for at øver indflydelse på studiet og praktikken. Hvis du har en idé til et arrangement, eller du kunne tænke dig at blive aktiv på dit studiested, så kan du finde kontaktinfo på din lokale SDS-klub her (https://sdsnet.dk/om-sds/kontakt)

Brug din DS-region

Har du lyst til at lave arrangementer, kampagner eller på anden måde samarbejde med socialrådgivere fra hele kommunen eller hele din region, så er du altid velkommen til at kontakte formanden for din region, som har overblik over hvad der sker i jeres område. Find kontaktinfo på regionsformændene under Politisk ledelse (https://www.socialraadgiverne.dk/kontakt/).

Meld dig ind i en faggruppe

Hvis det ikke lige er det lokale fællesskab, der driver dig, så er der mange andre måder at være aktiv på. Brænder du for det fagområde, du arbejder indenfor, kan du melde dig ind i en af DS’ 31 faggrupper, faglige selskaber og sektioner, hvor du kan være med til at udvikle socialrådgiverfaget ud fra dit specifikke arbejdsområde. De faglige netværk laver politisk lobbyarbejde, holder faglige arrangementer, udvikler efteruddannelse inden for deres felt og meget andet. Find din faggruppe, kontaktoplysninger på faggruppens bestyrelse og faggruppens arrangementer her.

Bland dig i debatten

Har du lyst til at kvalificere den offentlige debat med din viden og erfaringer fra arbejdet med udsatte borgere, bidrage til at forbedre og udvikle vores fag, eller har du en kommentar til rammerne for det sociale arbejde, som du synes offentligheden skal have kendskab til? Så er der rig mulighed for at få hjælp til at blande dig i debatten. Start med at læse DS’ guide til socialrådgivernes ytringsfrihed. Vi står parat til at hjælpe dig, så skriv til kommunikation@socialraadgiverne.dk, hvis du har brug for hjælp til at skrive et læserbrev eller debatindlæg, eller hvis du har lyst til at komme med i et netværk af socialrådgivere, som bidrager til den offentlige debat. Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du har kendskab til eller mistanke om ulovlig praksis.