Rådgivningsmuligheder til arbejdsmiljøet i kommuner og regioner

Gratis rådgivningstilbud om psykisk arbejdsmiljø fortsætte

OK18 har videreført de gratis rådgivningstilbud om psykisk arbejdsmiljø til MED-udvalg og trioer i kommuner og regioner.

Kommuner

Trioer (TR, AMiR og leder) og MED-udvalg i kommunerne kan henvende sig til SPARK og få gratis støtte og sparring til at komme i gang med at løse problemer med det psykiske arbejdsmiljø. SPARK står for Samarbejde om Psykisk Arbejdsmiljø i Kommunerne og er et overenskomstprojekt aftalt mellem KL og Forhandlingsfællesskabet.

SPARK-konsulenterne rådgiver om forandringer og omstillinger, samarbejde mellem medarbejdere og/eller ledere, vold og trusler, chikane, alenearbejde.

» Find flere oplysninger om SPARK her.

Regioner

I regionerne har trioen og lokale MED-udvalg mulighed for at rekvirere Ekspertrådgivning og inspiration vedrørende det psykiske arbejdsmiljø fra to forskningsinstitutioner og et konsulentfirma: Det nationale forskningscenter for arbejdsmiljø (NFA), RUC samt Joblife. Ekspertrådgivningen på det regionale området har været lukket i efteråret 2018, men er åbnet igen fra 7. januar.

Følgende temaer indgår: organisatoriske forandringer, faglige forandringer, vold og trusler samt samarbejde, arbejdspladskultur og mobning.

Ansøgerne prioriteres efter et først til mølle-princip.  Der er tale om ”skræddersyede” forløb, som giver den enkelte arbejdsplads viden og konkrete redskaber til det daglige arbejde med psykisk arbejdsmiljø.

» Læs mere om tilbuddet i dette udbyderkatalog (opdateret 21. februar 2020)