Medlemmets vej gennem arbejdslivet

På en kollegas vej gennem arbejdslivet er der flere anledninger til at invitere til medlemskab. Rekruttering er ofte et forløb, hvor du bruger de mange forskellige anledninger, der er i et arbejdsliv, til kontinuerligt at arbejde med at få flere med. Du finder her på siden et par af de oplagte anledninger samt værktøjer til, hvordan du bruger dem aktivt til at rekruttere din kollega. Overvej også selv, om du kan finde flere anledninger i arbejdslivet til at tale med kollegerne om DS og medlemskab.

  • Den første lønindplacering: Det er oplagt at bruge den første lønindplacering som en anledning til en samtale om fagforeningen og medlemskab. Her har du den nye kollegas fulde interesse. Din rolle som TR er tydelig og vigtig, og du kan vise værdien af TR og medlemskabet. Lad dig inspirere af denne dialogguide.

Guide til opringning i forbindelse med lønforhandling ved ansættelse

  • Velkommen til arbejdspladsen: Et af de bedste tidspunkter at rekruttere flere til fællesskabet er, når der kommer nye kolleger til arbejdspladsen. Det er en konkret anledning til at komme i dialog med den nye kollega om DS, medlemskab og jeres fællesskab på arbejdspladsen. Her (materiale følger snarest) finder du værktøjer til, hvordan du kan byde de nye velkommen på arbejdspladsen.

» Guide til velkomstsamtalen

  • Barsel: Når en kollega går på barsel, kan du bruge anledningen til dels at ønske tillykke og samtidig gøre opmærksom på, hvad fællesskabet kan gøre for hende, mens hun er væk. Det er en måde at vise værdi i medlemskabet og dermed genbekræfte det. Brug dette kort, fortrykt eller med din egen personlige hilsen, til at sende kollegaen godt afsted på barsel.

Barsel print selv

Du kan også tage en samtale med kollegaen, før hun går fra på barsel, og fortælle hende om, at hun kan komme på nedsat kontingent i perioden med barselsdagpenge.

Udmeldelse: Når en kollega melder sig ud, er det en anledning til at få sagt på gensyn og takke for hendes medlemskab. Vi er ikke sure eller skuffede over, at hun melder sig ud, men kede af, at hun ikke længere er med i fællesskabet, og håber, at hun får lyst til at vende tilbage. Et ordentligt farvel er lige så vigtigt som en ordentlig velkomst og derfor også, selvom det kan virke bagvendt, en anledning til at få flere med i vores fællesskab på sigt. Lad dig inspirere af denne dialogguide, når du skal tale med en kollega, der lige har meldt sig ud af DS.

Guide til dialogen med udmeldte

Kontakt