Professor: Økonomi må ikke afgøre indsats

Det gode samfund er mere politik end økonomi, men på det sociale område er virkeligheden desværre omvendt. Det mener professor Kurt Klaudi Klausen, der er hovedoplægsholder på Socialrådgiverdage 2013.

Strukturreformens nye, store kommuner burde give mulighed for mere fokus på indholdet på socialområdet og bedre indsatser. Men udviklingen lader vente på sig, lyder vurderingen fra professor Kurt Klaudi Klausen.

Han er studieleder ved Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet og hovedoplægsholder på konferencen Socialrådgiverdage, hvor han vil sætte fokus på rammerne for socialrådgivernes arbejde og den politiske bevågenhed på området.

– Jeg vil gerne give et billede af, at man bliver nødt til at revitalisere politikken, og jeg vil understrege, at det gode samfund drejer sig mere om politik end om økonomi.

Kurt Klaudi Klausen ser, at økonomi på en lang række dimensioner bliver den vigtigste målestok. Og det er en sørgelig udvikling, mener han.

– Det, man altid håber på med et velfærdssamfund, er, at de reformer, som man laver, gør det muligt at gøre tingene bedre, end man gjorde tidligere. Det handler om politik og ikke om økonomi. Det handler om, hvad det er, politikerne vil på området og i forhold til svage grupper. Det er ikke kun et spørgsmål om, hvad man kan eller ikke kan på baggrund af økonomi.

Kurt Klaudi Klausen er medforfatter til et forvaltningspolitisk udspil, som en gruppe forskere på tværs af landets universiteter er kommet med. Udspillet lægger blandt andet vægt på offentligt ansattes faglighed og motivation og vil blive tematiseret på konferencen.

Professoren vil uddybe sine synspunkter på Socialrådgiverdage 2013, der finder sted på Comwell i Kolding mandag 25. og tirsdag 26. november. Tilmelding skal ske inden 15. november 2013.

Læs mere om Socialrådgiverdage