Ømme lemmer får hjælp

Mange ansatte på offentlige arbejdspladser døjer med smerter i nakke, ryg og skuldre. Ny kampagne vil komme de ømme punkter til livs ved at styrke det fysiske arbejdsmiljø.

Ømme skuldre, stiv nakke, smerter i ryggen – det kender mange offentligt ansatte kun alt for godt til. Derfor kommer en ny kampagne fra Videncenter for Arbejdsmiljø nu med en række gode råd til at komme smerter i muskler og led til undsætning.

Kampagnen er et gratis tilbud til alle offentlige arbejdspladser og er i øjeblikket ved at blive bredt ud til landets kommuner. Den bygger på viden om, at 57 procent af de offentligt ansatte har haft ondt i nakken eller ryggen inden for fire uger.

Værktøjer, viden og øvelser ligger på www.jobogkrop.dk.

Stillesiddende arbejde skader

Behovet for kampagnen underbygges desuden af en ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse, der for nylig viste, at det stillesiddende arbejde kan skade helbredet. Over 40 procent af danskerne har primært stillesiddende arbejde, og tallet er stigende. Den stillesiddende adfærd kan medføre en øget risiko for at udvikle livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme og diabetes – også selv om man i øvrigt lever op til de generelle anbefalinger om at være fysisk aktiv i minimum 30 minutter om dagen.

Forskerne bag rapporten anbefaler, at medarbejderne får mulighed for at holde korte, aktive pauser i løbet af arbejdsdagen og i det hele taget varierer arbejdsstillinger.

» Find den nye kampagne og de gode råd her