Ny socialminister: Jeg vil lytte til socialrådgiverne

Socialrådgiverne har vigtig ekspertviden på det socialfaglige område, understreger ny socialminister Manu Sareen. Den viden ønsker han at inddrage i sit arbejde som socialminister.

Den nye socialminister Manu Sareen har mange års erfaring med socialt arbejde. Både som socialpædagog, opsøgende medarbejder og konfliktmægler har han arbejdet tæt sammen med socialrådgivere, og det samarbejde har Manu Sareen tænkt sig at opretholde i sit nye hverv.

Socialrådgiverne har således fået en ny minister, som vil række hånden ud og lytte til dem, forsikrer han.

– Jeg kender mit område, jeg kender mit fag, og jeg kender socialrådgiverne. Og jeg ved, at det er jer, der er eksperterne på det her område. Derfor vil jeg også arbejde for at inddrage socialrådgivernes viden og erfaringer i ministeriets arbejde.

Kender socialrådgivernes udfordringer

Manu Sareen er overbevist om, at hans mange år som socialarbejder og det lange samarbejde med socialrådgivere har givet ham en indsigt, der kan komme ham til gode i jobbet som minister for socialrådgivernes fagområde.

– Jeg har siddet på samme side af bordet i sager, hvor der er blevet tvangsfjernet børn, jeg har lavet indstillinger og så videre. De erfaringer gør, at jeg kender de udfordringer og det pres, socialrådgiverne oplever. Både det menneskelige og det etiske, fortæller Manu Sareen, da Socialrådgiveren fanger ham via telefon få dage efter udnævnelsen som ny socialminister.

I Socialrådgiveren 03/2014, som udkommer 27. februar, giver Manu Sareen sit syn på at være socialminister med socialfaglig baggrund, de vigtigste fokusområder for ham som minister, socialrådgivernes rolle i den forebyggende indsats samt viden og evidens i socialt arbejde.