Ny privat overenskomst: Bedre løn og stærkere fællesskab

De socialrådgivere, der er ansat på private arbejdspladser, der er forhandlet ved OK23, kan se frem til bedre løn og flere rettigheder. Det er resultatet af de aftale, som Dansk Socialrådgiverforening har indgået med Dansk Erhverv de seneste uger.

De nye private overenskomster sikrer lønstigninger på lidt over 3.000 kroner om måneden fra marts 2024 for en socialrådgiver, der tjener 36.000 kr. (før pension). Den første del af lønstigningen (cirka halvdelen) vil gælde fra 1. marts i år. Derudover giver aftalerne ret til yderligere fire ugers fuld løn under barsel samt flere penge på fritvalgskontoen. Omregnet til ekstra løn svarer det til 765 kr. om måneden. Og så får tillidsrepræsentanterne bedre muligheder for at sikre det faglige fællesskab i arbejdstiden.

Dansk Socialrådgiverforenings forkvinde, Signe Færch, er godt tilfreds med resultatet.

– I en tid med høj inflation og stor usikkerhed er det afgørende at sikre økonomisk tryghed for socialrådgiverne. Derfor er det positivt, at arbejdsgiverne er indstillede på at give pæne lønstigninger. Samtidig sikrer vi blandt andet bedre barsel og styrker fællesskabet gennem tillidsrepræsentanten. Det er jeg meget tilfreds med, siger hun.

Aftalerne er sendt til urafstemning blandt de berørte medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening. Hvis den stemmes igennem, gælder overenskomsten i to år.

Berørte medlemmer har modtaget et afstemningslink pr. mail og resultatet vil foreligge d. 12. april. Dansk Socialrådgiverforening anbefaler, at man stemmer ja.