Ny formand for Dansk Socialrådgiverforening

Valget til formandsposten i Dansk Socialrådgiverforening er afgjort. 40-årige Signe Færch vandt og afløser dermed den nuværende formand, Mads Bilstrup.

Ny formand for Dansk Socialrådgiverforening

Den 19. november får Dansk Socialrådgiverforening ny formand. Det står klart, efter valget til formandsposten og Hovedbestyrelsen blev afgjort i dag.

Signe Færch, der til dagligt arbejder i Den Sociale Døgnvagt i København, overtager stafetten fra Mads Bilstrup, og det gør hun med både stolthed og ydmyghed, fortæller hun.

– Jeg er utroligt stolt over at blive valgt til formand for verdens sejeste faggruppe. De seneste måneder har jeg mødt så mange kloge og passionerede socialrådgivere på mine mange besøg rundt i landet, og jeg er meget ydmyg over for opgaven. Jeg kan ikke forestille mig noget vigtigere end at repræsentere en faggruppe, der er så afgørende for vores samfund, siger hun og understreger, at kampen for bedre løn, arbejdsvilkår og faglige rammer står øverst på dagsordenen.

Mads Bilstrup har stået i spidsen for foreningen de seneste fire år, og fortsætter til og med Repræsentantskabsmødet den 18-19. november.

– Mads har løftet en stor opgave og drevet vores fagforening offensivt fremad i en udfordrende tid, hvor især corona-krisen prægede både socialrådgivernes arbejdsvilkår og forhandlingerne om en ny overenskomst. Trods krisen har Mads stået i spidsen for en stærk indsats for blandt andet at sikre, at de unge og nyuddannede også i fremtiden kan se sige selv i vores faglige fællesskab. Det arbejde vil jeg fortsætte, siger Signe Færch og understreger, at Dansk Socialrådgiverforening står godt rustet til fremtiden.

Derudover fremhæver Signe Færch, at hun som formand vil fortsætte foreningens arbejde for at forbedre socialrådgivernes faglige handlerum, rammerne for det sociale arbejde samt vilkårene for samfundets udsatte.

Mens der er udskiftning på formandsposten, fortsætter både næstformand Ditte Brøndum og regionsformændene Trine Quist, Mie Vode Moll og Rasmus Balslev.

Ud over formandskab, regionsformænd og SDS’ formandskab kommer Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse inklusive 1. og 2. suppleanter til at bestå af:

Sisi Ploug Pedersen, Rikke Troelsen, Tania Larsen Kvist, Ida Louise Jervidalo (ny), Marie Pallesgaard Vithen, Betina Agger, Susanne Grove, Henrik Degn (ny), Susanne Both, Toni Hansen Djurhuus (ny), Laura Pode (ny) og Jannie Bertz (ny).

Se hele valgresultatet her