Ny aftale skal sikre bedre samarbejde i Kriminalforsorgen

Dansk Socialrådgiverforening har indgået en aftale med Kriminalforsorgen om vilkårene for tillidsrepræsentantarbejdet, som skal sikre, at socialrådgivernes interesser bliver varetaget bedst muligt.

Dansk Socialrådgiverforening har indgået en ny og vigtig aftale med Kriminalforsorgen om vilkårene for tillidsrepræsentantarbejdet. I aftalen reduceres tillidsrepræsentantens sædvanlige arbejdsopgaver forholdsmæssigt, og der afsættes en mængde arbejdstid til de enkelte tillidsrepræsentantopgaver. Derudover er der aftalt en struktur med områdetillidsrepræsentanter og en fællestillidsrepræsentant for hele Kriminalforsorgen.

– Aftalen vil få rigtig stor betydning for alle socialrådgivere, der arbejder i Kriminalforsorgen, siger Ditte Brøndum, næstforkvinde for Dansk Socialrådgiverforening.

Der i øjeblikket en række vakante tillidsrepræsentantposter i Kriminalforsorgen.

– Socialrådgiverne i Kriminalforsorgen har meget travlt med deres almindelige arbejdsopgaver, og det kan derfor virke uoverskueligt at blive valgt som tillidsrepræsentant. Det skal aftalen være med til at lave om på, siger hun.

Med tillidsrepræsentanter i alle enheder vil det være lettere at varetage socialrådgivernes interesser på den enkelte arbejdsplads og i hele Kriminalforsorgen. Både når det kommer til udfordringer, som den enkelte socialrådgiver kan have, hvor man kan have brug for at gå til sin tillidsrepræsentant på arbejdspladsen. Og når socialrådgivernes perspektiver skal bæres ind i arbejdsgrupper og samarbejdsudvalg, der har indflydelse på rammerne omkring arbejdet i Kriminalforsorgen.