Niels Christian Barkholt stopper som næstformand for DS

Næstformand for Dansk Socialrådgiverforening (DS), Niels Christian Barkholt, fratræder posten som næstformand 1. juli for at hellige sig sit folketingskandidatur.

Onsdag meddelte Niels Christian Barkholt hovedbestyrelsen i DS, at han fratræder som næstformand pr. 1. juli.

Siden Niels Christian Barkholt besluttede at stille op til Folketinget, har han forsøgt at balancere fuldtidsjobbet som næstformand med arbejdet for sit kandidatur i fritiden, fortæller han.

– Det har været svært at skabe rum til begge dele – især fordi det har været vigtigt for mig og DS at holde de to ting helt adskilt. Derfor har jeg besluttet at gå af som næstformand nu til sommer, så jeg på fuld tid kan hellige mig kampagnearbejdet, siger Niels Christian Barkholt.

Han beskriver sin beslutning som helt udramatisk, men vemodig.

– Jeg er fuld af vemod over at skulle forlade DS, socialrådgiverne og alle mine gode kollegaer, som jeg elsker at arbejde sammen med. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning. Jeg ser frem til at kunne gå all in på den store, spændende og privilegerede udfordring, det er at være folketingskandidat, siger Niels Christian Barkholt.

Frem til valget af en ny næstformand i november vil Niels Christian Barkholts opgaver og ansvarsområder blive fordelt mellem medlemmerne af DS’ forretningsudvalg.

– Det har været vigtigt for mig, at arbejdet på de områder, jeg har været ansvarlig for – blandt andet børneområdet – fortsætter for uændret styrke. Derfor er jeg rigtig glad for, at mine kollegaer i forretningsudvalget træder til, siger han.

Niels Christian Barkholt afslutter og overleverer sine opgaver i løbet af maj og juni, men repræsenterer fortsat ikke længere DS i officielle sammenhænge.

Dansk Socialrådgiverforening og samarbejdspartnere siger farvel til Niels Christian Barkholt ved en reception 21. juni kl. 15-17.


Blå bog

  • Niels Christian Barkholt er uddannet socialrådgiver (1999) og cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet (2007).
  • I 2012 blev han valgt som næstformand for Dansk Socialrådgiverforening og genvalgt i 2014 og 2016.
  • Som næstformand har han blandt andet været ansvarlig for områderne udsatte børn og unge, sundhed, handicap, uddannelse og forskning.
  • Niels Christian Barkholt stiller op som folketingskandidat for SF i Københavns Omegns Storkreds.