Der mangler to reformer

En styringsreform og en rehabiliteringsreform. Det er, hvad formand for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, argumenterer for i en kronik i Politiken.

Der er ingen tvivl om, at et samfund som det danske skal være optaget af befolkningens bidrag løsningen af de økonomiske udfordringer gennem den daglige indsats på arbejdsmarkedet. Men i stedet for at fokusere på øget arbejdstid for dem, som allerede er i arbejde, bør regeringen rette blikket mod to helt nødvendige reformer: 1) En styringsreform og 2) en rehabiliteringsreform.

Sådan lyder det fra Bettina Post, formand for Dansk Socialrådgiverforening, i en kronik bragt i Politiken i går, onsdag. Hun skriver:

”En styringsreform, som for alvor skal aflive de millioner af indholdstomme arbejdstimer, der er kommet ud af kontrolhysteriet og det monstrøse bureaukrati, det har skabt. De timer, vi lægger, skal jo gerne rent faktisk flytte noget.”

”Og en rehabiliteringsreform, som skal sikre, at vi konsekvent arbejder tværfagligt, tværsektorielt, helhedsorienteret og respektfuldt sammen med de mennesker, som i en kortere eller længere periode er slået af banen på grund af komplicerede og sammensatte problemer. Så også de får en reel chance for at få glæde af ’leverpostejsreformens’ lyksaligheder, og vi alle sammen kan glæde os over også deres daglige bidrag til den økonomiske bæredygtighed.”