Majbrit Berlau bliver formand for socialrådgiverne

Majbrit Berlau skal efterfølge Bettina Post som formand for Dansk Socialrådgiverforening. Det står klart efter en urafstemning blandt foreningens medlemmer.

Medlemmerne af Dansk Socialrådgiverforening har talt: Majbrit Berlau bliver Dansk Socialrådgiverforenings nye formand med hele 71,6 procent af stemmerne.

– Jeg er meget glad for, at medlemmerne har givet mig så stærkt et mandat. Valgkampen har været præget af et stort engagement blandt medlemmerne, hvor fremtiden for vores fag og forening har været diskuteret. Rygterne om, at medlemmerne ikke vil eller er ligeglad med fagbevægelsen, er vist modbevist for vores vedkommende, siger Majbrit Berlau, der tiltræder som formand den 24. november.

Tillid til faglighed

Som formand vil Majbrit Berlau videreføre den saglige socialpolitiske linje med udgangspunkt i socialrådgivernes faglighed, som Dansk Socialrådgiverforening er kendt for. Hun vil blandt mange andre ting arbejde benhårdt på at vise politikerne, at det kan betale sig at investere i socialt arbejde.

– Vi har brug for, at politikerne viser tillid til vores faglighed og sammen med os er parate til at organisere arbejdet anderledes. Omvendt vil vi som faggruppe meget gerne deltage i diskussionen om prioriteringerne i velfærdssamfundet og komme med konkrete forslag til, hvordan opgaverne kan løses anderledes, så vi optimalt kan gøre det både bedre og billigere til fordel for borgerne. Lad os komme videre med den tillidsreform, som regeringen har annonceret, lad os arbejde bredt rehabiliterende, give socialrådgiverne mulighed for at arbejde på tværs af forvaltningerne og sammen sætte nogle tiltrængte forebyggende dagsordener, siger Majbrit Berlau og tilføjer:

– Hvis politikerne vil gå den vej med os, tør vi godt forpligte os på resultaterne.

Løn og arbejdsvilkår

Majbrit Berlau lover desuden, at hun vil knokle for at forbedre socialrådgivernes løn- og ansættelsesvilkår. I forbindelse med de forestående overenskomstforhandlinger mener hun, at det på trods af krisen er vigtigt at fastholde socialrådgivernes lønniveau og sikre muligheden for lønudvikling.

Også arbejdsmiljøet ligger den kommende formand meget på sinde:

– Jeg ved, at socialrådgiverne med udgangspunkt i fagligheden hver dag gør deres bedste for at forebygge sociale problemer. Men for at arbejdet skal give mening for socialrådgiverne og føre til de bedste resultater for borgerne, kræver det større tillid til og respekt for vores faglige viden. Og så er vi altså også nødt til at se på antallet af sager, som socialrådgiverne sidder med – det siger sig selv, at man ikke bare kan blive ved at øge arbejdsbyrden for den enkelte socialrådgiver og så forvente, at hun fortsat kan levere kvalitet, siger Majbrit Berlau.

Flere nye ansigter

Dansk Socialrådgiverforening skal ikke kun have ny formand. Niels Christian Barkholt overtager næstformandsposten efter Ulrik Frederiksen, og Annemette El-Azem bliver ny formand for Region Øst efter Majbrit Berlau. Anne Jørgensen og Mads Bilstrup fortsætter efter fredsvalg som formænd for henholdsvis Region Syd og Nord.

Hovedbestyrelsen kommer fremover til at bestå af: Rasmus Balslev, Mette Blauenfeldt, Susanne Grove, Flemming Bo Hansen, Susanne Lyngsø, Henrik Mathiasen, Nanna Olesen, Trine Quist og Mette Valentin. Da der er stemmelighed mellem de to kandidater Louise Dülch Kristiansen og Birthe Povlsen, bliver valget om det tiende medlem først afgjort på repræsentantskabsmødet om små to uger.


Blå bog

  • 2007 – 2012, formand for Dansk Socialrådgiverforenings Region Øst
  • 2007 – Medlem af DS’ forhandlingsdelegation siden 2007 og har derfor deltaget i forhandlinger af vores overenskomst i både 2008 og 2011
  • 2004 – Medlem af hovedbestyrelsen
  • 2004 – Uddannet socialrådgiver. Har arbejdet i et kontanthjælps-team i Stenløse og senere Egedal Kommune, dog afbrudt af en kortere periode som medlem af Folketinget
  • Har taget en forhandleruddannelse og er i gang med en diplomuddannelse i ledelse
  • 35 år, er gift og bor i bofællesskab i Birkerød.