Livlig facebookdebat om Bettina Posts afgang

Det har vakt stor opsigt, at Dansk Socialrådgiverforenings formand, Bettina Post, stopper. Både i de landsdækkende og lokale medier – og ikke mindst på foreningens egen Facebookprofil.

”En rigtig dårlig nyhed”. Reaktionerne myldrede ind, da Bettina Posts afgang som formand for Dansk Socialrådgiverforening blev meldt ud på Facebook.

”Æv da skal det lyde herfra. Du har om nogen bragt vores fag på forsiderne med en konkret og upolitisk tilgang til de mange sociale problemer, der er i Danmark, uanset hvilken politik, der føres fra Christiansborg”, skrev en.

”Lukker døren hårdt”

En af grundene til den store mediebevågenhed var, at Bettina Post med nyheden om sin afgang luftede sin utilfredshed med, at foreningen i hendes øjne er blevet mere ideologisk – blandt andet i sagen om kontanthjælp til unge under 30 år, hvor dele af hovedbestyrelsen undsagde hende offentligt. Også den afskedssalut blev kommenteret ivrigt på Facebook:

”Formanden er ansvarlig overfor hovedbestyrelsen, og når formanden kommer med en udmelding, hovedbestyrelsen ikke er enig i, så har hovedbestyrelsen pligt til at gøre opmærksom på dette. Så derfor forekommer Bettinas udmelding om sin afgang at være et uigennemtænkt “tak for sidst”, og er ikke til gavn for DS. Jeg synes, det er ærgerligt, at en dygtig socialrådgiverformand og en ekstremt god kommunikator vælger at gå på den måde”.

En anden forstod begrundelsen: ”Det er en sorgens dag i dag. Men når det ikke kan være anderledes, er det en flot exit, og alle kan høre smækket. Ville ønske, at hovedbestyrelsen kunne tage det med oprejst pande i stedet for at tage til genmæle med diverse udmeldinger”.

Hvad nu?

Mange gør sig desuden tanker om, hvad der nu vil ske med næstformands- og formandsposten.

”Hun har været en eminent formand, som har været i stand til at tegne et billede af socialrådgiverforeningen, så vi endelig har kunnet møde verden med agtelse for vores fag. Det bliver meget svært – hvis ikke umuligt – at finde en, der kan gøre hende det efter. Jeg har fuld forståelse for hendes valg, men håber, at det giver stof til eftertanke for, hvordan vi vil agere indbyrdes i fremtiden”, skrev en.

Langt de fleste ærgrer sig over afgangen, mens andre ser frem til forandring:

”Jeg håber, at vores nye formand vil være mere reformkritisk!! Og ikke udtale sig før baglandet er indforstået”.

Der er frist for opstillingsgrundlag den 10. september.

Du kan læse alle kommentarerne til afgangen og foreningens fremtid på vores facebookprofil.