Lars Uggerhøj hædres med Den Gyldne Socialrådgiver

Lars Uggerhøj, den første socialrådgiver i Danmark med professortitel, bliver hædret med prisen Den Gyldne Socialrådgiver for stædigt og kvalificeret at have knoklet med udviklingen af socialt arbejde og forskning.

Årets modtager af Den Gyldne Socialrådgiver er socialrådgiver, ph.d. og professor Lars Uggerhøj. Siden han blev uddannet som socialrådgiver i 1978, har han markeret sig på flere felter. Først som socialrådgiver og fællestillidsrepræsentant og senere som forsker i socialt arbejde.  I 2012 blev han som den første socialrådgiver i Danmark professor, og til daglig arbejder han på Aalborg Universitet.

Mange især i socialrådgiverkredse kender ham også som den store humorist blandt andet fra revygruppen ”Århus-revysterne”.

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, overrakte Lars Uggerhøj prisen på ”Socialrådgiverdage”. Hun understregede, at det ikke er tilfældigt, at han får prisen samme år, som foreningen har 75 års jubilæum.

– Du er en stærk repræsentant for vores fag. Et fag, som du igennem mange år vedvarende, stædigt og kvalificeret har knoklet for og videreuddannet dig indenfor. Gennem dit arbejde har du været med til at stille skarpt på fagets dilemmaer. Du både opfordrer, udfordrer og provokerer os til bevægelse – og det forventer vi, at du fortsætter med, sagde Majbrit Berlau.

Brænder for praksisforskning

Lars Uggerhøj brænder for praksisforskning og er både nationalt og internationalt kendt for sit arbejde inden for dette område. Han har været med til at oprette Center for forskning i Socialt Arbejde, udvikle Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde og oprette Foreningen for Forskning i Socialt Arbejde.

Til trods for, at det er længe siden, at Lars Uggerhøj har arbejdet som socialrådgiver, føler han sig stadig som en af fagfællerne.

– Det er en stor ære at modtage en pris inden for ens fagområde. Selv om jeg har bevæget mig i andre retninger, så føler jeg mig stadig tæt knyttet til faget og har gjort meget ud af forsat at være medlem af Dansk Socialrådgiverforening, fortæller Lars Uggerhøj.

Den Gyldne Socialrådgiver blev uddelt for 14. gang. Ud over statuette og diplom ledsages prisen af 10.000 kr.


Blå bog: Lars Uggerhøj

  • Uddannet socialrådgiver i 1978
  • Får som den første socialrådgiver en ph.d.-grad i 1995
  • Var med til at oprette ”Center for Forskning i Socialt Arbejde
  • I 2005 blev han studieleder for landets eneste kandidatuddannelse i socialt arbejde
  • Har udgivet en række bøger og artikler
  • Er medlem af redaktionen på ”Uden for Nummer”, tidsskrift for forskning og praksis i socialt arbejde, udgivet af Dansk Socialrådgiverforening m.fl.
  • Har forsket meget i magt og mødet mellem klienter og de offentlige myndigheder
  • Fik i 2012 som første socialrådgiver et professorat