Klart ja til OK13

Socialrådgiverne har sagt ja til overenskomstresultatet. 92 procent stemte ved urafstemningen ja til overenskomsten, mens kun 6,3 procent stemte nej. DS’ formand er glad for, at så mange medlemmer har sagt ja til et smalt forlig.

Socialrådgiverne har sagt ja til overenskomstresultatet på det kommunale og regionale område. Ved urafstemningen om OK13 stemte 92 procent ja til overenskomsten, mens kun 6,3 procent stemte nej. Og 1,7 procent stemte blankt.

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, er tilfreds med afstemningsresultatet.

– Jeg er glad for, at så mange medlemmer har valgt at godkende overenskomstresultatet. Det er flot, at ja-procenten er så høj. Jeg ser det klare ja som udtryk for en krisebevidsthed blandt medlemmerne og en forståelse for, at overenskomstresultatet var det muliges kunst, siger Majbrit Berlau.

I konkrete tal svarer afstemningsresultatet til 3136 ja-stemmer, 216 nej-stemmer og 57 blanke stemmer.

Dialog om fremtidens overenskomster

Majbrit Berlau advarer dog imod at tro, at socialrådgiverne i mange år fremover vil acceptere reallønsnedgang.

– Medlemmerne har udvist stor ansvarlighed ved at stemme ja til et smalt overenskomstresultat, men det klare ja fra medlemmerne er ikke et signal til arbejdsgiverne om, at vi på sigt bliver ved med at acceptere så små lønstigninger, at reallønnen reelt udhules, siger Majbrit Berlau.

Godt 32 procent af de stemmeberettigede medlemmer havde valgt at stemme, og det er færre end ved urafstemningen i 2011.

– Vi kan konstatere, at stemmeprocenten er lavere end tidligere, men lokalt på arbejdspladserne har der været en stigende interesse for at diskutere overenskomstresultatet. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter dialogen om, hvad vi vil med fremtidens overenskomster, når vi om ikke så lang tid starter debatten om OK15, lyder det fra formanden.