Justitsminister ind i sager om net-chikane

To mænd slipper med en bøde på 500 kroner for falsk anklage om pædofili. Et flertal i Folketinget undrer sig over, at det er så billigt at krænke offentligt ansatte på nettet, og justitsministeren skal nu undersøge hvorfor.

Retsordførerne fra henholdsvis Venstre og Socialdemokraterne vil nu bede justitsminister Morten Bødskov (S) undersøge, hvorfor to mænd kan slippe med en bøde på 500 kroner for at anklage en kommunal familiechef for at være pædofil på internettet, skriver Avisen.dk.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen siger blandt andet:
”Det er dybt problematisk, fordi hetzen mod de offentlige ansatte er taget til i styrke. De bliver udsat for fysisk vold, trusler og grove falske anklager på nettet, og det må vi have stoppet.”

Få kommuner har en ”krænker-plan”

Avisen.dk har spurgt landets 98 kommuner, om de har konkrete retningslinjer for, hvad der skal gøres, hvis en medarbejder bliver hængt ud på nettet. Af de 56 kommuner, som har svaret, kan 13 bekræfte, at de har en ”krænker-plan”. Seks kommuner svarer ”ved ikke”, og resten svarer nej.

Socialrådgivernes formand Bettina Post mener, at det er en god idé at kommunerne har en strategi for, hvad de vil gøre, når net-chikanen rammer en medarbejder – ellers er der en risiko for, at der går for lang tid, før der bliver taget hånd om det, lyder hendes vurdering til Avisen.dk.